Τζανακοπουλος: Η κυβέρνηση δεν τρομάζει από το ενδεχόμενο ενός ποδοσφαιρικού Grexit

Τζανακοπουλος: Η κυβέρνηση δεν τρομάζει από το ενδεχόμενο ενός ποδοσφαιρικού Grexit Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση δεν τρομάζει από το ενδεχόμενο ενός ποδοσφαιρικού Grexit που θα σημάνει την αποβολή των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας από τα διεθνή κύπελλα, δήλωσε σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Είναι σαφής και αμετακίνητη η θέση της κυβέρνησης ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται απ' αυτούς. Τουναντίον έχουμε επισημάνει ότι η πρόθεσή μας είναι οι νόμοι να γίνουν ακόμη αυστηρότεροι διότι μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί ένα σχέδιο συνολικής εξυγίανσης που έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σ' αυτό το πλαίσιο δεν μας τρομάζει το ενδεχόμενο του Grexit, της αποβολής δηλαδή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη ΦΙΦΑ. Και πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που θα συνεχίσει να υπάρχει στον ορίζοντα όσο δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο κανόνων και αρχών οι αρμόδιοι παράγοντες των ΠΑΕ. Και αυτοί είναι και θα συνεχίσουν να είναι υπόλογοι απέναντι στον φίλαθλο κόσμο» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για την Τουρκία και τους Έλληνες στρατιωτικούς

Την ίδια ώρα την πεποίθηση ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την «κοινή δήλωση» με την Ε.Ε για το προσφυγικό εξέφρασε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, πρόσθεσε δε, πως αυτό διεφάνη και στη Σύνοδο στη Βάρνα.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τη συμφωνία και παράλληλα προετοιμάζεται και παρακολουθεί στενά τις προσφυγικές ροές. Όπως πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος η εμπειρία δείχνει πως όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν οι ροές αυξάνονται και υπό αυτό το πρισμα αναλαμβάνονται οι πρωτοβουλίες που χρειάζονται και παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την αποσυμφόρηση των νησιών όσο και της διατήρησης της συνολικής κατάστασης σε ανεκτά επίπεδα.

Την ίδια ώρα πάντως ο κ. Τζανακόπουλος έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία να μην χρησιμοποιήσει το προσφυγικό ως μοχλό πίεσης και όξυνσης των σχέσεων της με την Ε.Ε.

Ερωτηθείς για το εάν στην επικείμενη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να τεθεί -από τον Βλαντίμιρ Πούτιν- το ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη, είπε πως αυτό αφορά τον Ρώσο Πρόεδρο, ωστόσο ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε την Τουρκία να απαντήσει άμεσα γιατί ένα μήνα τώρα η ελληνική κυβέρνηση δεν γνωρίζει το κατηγορητήριο για μια υπόθεση που θα μπορούσε να λήξει σε λίγες ώρες.

Επανέλαβε πως η Τουρκία τους τελευταίους μήνες έχει κάνει στροφή όξυνσης, γεγονός που, όπως εκτίμησε ο κ. Τζανακόπουλος, δεν σχετίζεται με την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά σχετίζεται με τα προβλήματα στα δικά της σύνορα και με αιχμή το Κουρδικό.

Πρόσθεσε όμως, ότι παρά το γεγονός ότι η γειτονική χώρα πιέζει, αυτό που χρειάζεται είναι να διατηρηθούν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας καθώς αυτό θα λειτουργήσει προς όφελος ολόκληρης της περιοχής. Παράλληλα κάλεσε την Τουρκία να επανέλθει στη λογική της καλής γειτονίας.

Την ίδια ώρα όμως έστειλε αυστηρό μήνυμα λεγοντας πως «απαιτούμε καθαρές εξηγήσεις γιατί ένα μήνα μετά δεν γνωρίζουμε το κατηγορητήριο, για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Περιμένουμε άμεση ενημέρωση», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δουλεύει προς την κατεύθυνση να λυθεί το ζήτημα το συντομοτερο δυνατόν, ακόμα και μέχρι το Πάσχα.

Για τον Πάνο Καμμένο

Κληθείς να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων του υπουργού 'Αμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος από την Αρμενία είπε πως το 1821 η Οθωμανική Αυτοκρατορία ηττήθηκε, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων, «όταν η Τουρκία με δηλώσεις αξιωματούχων της προκαλεί διαρκώς, όταν παλαιότερα αμφισβητούσε τη Συνθήκη της Λοζάνης, όταν καθημερινά προβαίνει σε δηλώσεις και ρητορικές εξάρσεις οι οποίες πυροδοτούν εντάσεις, ενίοτε κάποιες σκληρές απαντήσεις μπορεί να είναι θεμιτές ή εύλογες. Η γνώμη μου είναι αυτό που πρέπει να συνεχίσει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προσπαθεί να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Τουρκία ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη ευρύτερη περιοχή».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, είπε πως η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Επίσης δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα η ανταλλαγή ή κάτι ανάλογο πλην όμως, πρόσθεσε, «αλίμονο αν καταργούσαμε τη δυνατότητα των βουλευτών να καταθέσουν τη γνώμη τους».

Για τη Novartis

Ερωτηθείς για την υπόθεση Νοβάρτις και τη στάση της ΝΔ, αλλά και τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα καθίσει στο σκαμνί τους συκοφάντες του, επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση από τη στιγμή που ήρθε στο φως της δημοσιότητα το σκάνδαλο επέλεξε την τακτική του εκφοβισμού προς τους μάρτυρες και τη δικαιοσύνη. Και πρόσθεσε, «το να ομιλεί η ΝΔ για φιάσκο δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση.

Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να φτάσει η υπόθεση στην πλήρη διαλεύκανση. Όσοι είναι αθώοι να αποδειχτεί η αθωότητά τους και όσοι είναι ένοχοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» είπε. Ενώ για τον κ. Σαμαρά σημείωσε πως «οι κούφιες απειλές του δείχνουν ότι βρισκεται σε δύσκολη θέση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM