«Δεν αποτέλεσε ούτε αποπομπή, ούτε μομφή προς το πρόσωπο του κ. Μπακαλέξη η λήξη της θητείας του, με την παραίτηση την οποία ζήτησα», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σχετικά με το αίτημα προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ, να υποβάλει την παραίτησή του.

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm», ο κ. Πετρόπουλος είπε πως «η παραίτηση αυτή έγινε μετά την ολοκλήρωση ενός έτους σημαντικής προσπάθειας, που κατέβαλε και ο ίδιος -και τον ευχαρίστησα γι' αυτό- προκειμένου να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση της ψηφιοποιημένης λειτουργίας του ΕΦΚΑ, της επιτάχυνσης των διαδικασιών μηχανοργάνωσης, την επιτάχυνση της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, διότι αυτό θα επιφέρει την παύση της ύπαρξης αιτήσεων στα γκισέ, θα φέρει τη νέα εποχή αιτήσεων ηλεκτρονικών για όλα τα θέματα, για να παύσει αυτή η εικόνα συγκέντρωσης μεσάνυχτα σε κατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αγία Παρασκευή με έναν τρόπο, ο οποίος δεν ταιριάζει στη χώρα».

 

Πρόσθεσε ακόμη πως «φυσικά δεν είναι ευθύνη του κ. Μπακαλέξη το ότι υπάρχει αυτή η εικόνα, είναι ευθύνη του συστήματος που πρέπει να αλλάξει» αλλά επειδή «πρέπει να περάσουμε στη νέα φάση ανάπτυξης του ΕΦΚΑ, γι' αυτόν τον λόγο θα τοποθετηθούν στελέχη με κατάρτιση και εμπειρία να αναπτύξουν τα θέματα αυτά».

 

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του αν. Τομεάρχη Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ Νότη Μηταράκη, ότι «η αποπομπή του κ. Μπακαλέξη από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι -εν αντιθέσει με όσα υποστηρίζουν στο υπουργείο- τίποτε δεν πάει καλά με τον ΕΦΚΑ» ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε:

 

«Ο ΕΚΦΑ μέσα σε ένα έτος έκανε τεράστια άλματα, οργάνωσε μέσα σε χρόνο ρεκόρ όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και πέτυχε να βάλει σε τροχιά ανάπτυξης το σύστημα και να πετυχαίνει πλεονάσματα. Ήδη στους πρώτους μήνες του 18 καταγράφονται ακόμη πιο αυξημένα πλεονάσματα, είναι προδιαγεγραμμένη η καλύτερη επίδοση των πλεονασμάτων του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ και το 2018, έχουμε αυξημένες εισφορές, που πληρώνονται, όχι ως προς το ύψος, αλλά και ως προς την ανταπόκριση των ασφαλισμένων στην καταβολή των εισφορών, που καλούνται να πληρώσουν σε σχέση με πέρυσι έχουμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις και στην εισπραξιμότητα. Η εικόνα της καταστροφής που λέει ο κ. Μηταράκης και η ΝΔ δεν αποδεικνύεται».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr