ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μίλα με Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς - «Θα τον καλέσω όποτε κρίνω»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μίλα με Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς - «Θα τον καλέσω όποτε κρίνω» Facebook Twitter
SOOC
2

Σκληρή επίθεση για το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε συνάρτηση με την υπόθεση των «8» Τούρκων, εξαπέλυσε σήμερα από τη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία , με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά από τον πρωθυπουργό να επικοινωνήσει για το θέμα με τον Ερντογάν και τον κ. Τσίπρα να απαντά «θα τον καλέσω όταν το κρίνω εγώ.

«Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ότι δεν απαντήθηκε το θέμα των 8 από τον κ. Τσίπρα. Αποδεικνύεται ότι υποσχεθήκαμε ότι θα γυρίσουν πίσω στην Τουρκία σε μια εβδομάδα και γι΄αυτό δεν μπορεί σήμερα να γίνει το ανάποδο τηλεφώνημα. Γιατί τραυματίστηκε αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας» σχολίασε στέλεχος της ΝΔ, λίγο μετά τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα απόψε στην Ολομέλεια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Η δουλειά σας δεν είναι να κάνετε διαπιστώσεις και να μας λέτε ότι υπάρχει ένταση και κλιμάκωση στο Αιγαίο. Η δουλειά σας είναι να μας πείτε τι κάνετε για να αντιμετωπίσετε μία γεωπολιτική πραγματικότητα που είναι διαφορετική από εκείνη που ήταν τα τελευταία χρόνια. Αν έχετε την διάθεση να οικοδομήσετε εθνική ενότητα και να συνομιλήσετε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σημείωσαν ότι ο κ. Τσίπρας αντιφάσκει: από τη μια προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών σε μεθοριακό επεισόδιο και από την άλλη αναβάθμισε το συμβάν στέλνοντας τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο στο ΝΑΤΟ.

Τέλος υποστήριξαν ότι ο πρωθυπουργός φάνηκε να εμπιστεύεται το δικαιϊκό σύστημα της Τουρκίας το οποίο, όπως έλεγαν, αμφισβητείται εν συνόλω από τη διεθνή κοινότητα.

Η απάντηση του πρωθυπουργού

"Κύριε Μητσοτάκη, τον Τούρκο πρωθυπουργό ή τον Τούρκο πρόεδρο θα τον καλέσω στο τηλέφωνο όταν κρίνω εγώ, σε συνεννόηση με την ηγεσία του στρατεύματος, ότι αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και δεν θα κάνει τα πράγματα χειρότερα", δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, που τον κατηγόρησε γιατί δεν επικοινώνησε ακόμα είτε με τον κ. Ερντογάν, είτε με τον κ. Γιλντιρίμ και συνέχισε:

Είναι ανεύθυνο από την πλευρά σας να βγαίνετε στο ελληνικό κοινοβούλιο και να εγκαλείτε τον πρωθυπουργό γιατί δεν έπραξε αυτό ακόμη. Είναι επιπολαιότητα γιατί δεν έχω καμία διάθεση και δεν θα το πράξω εγώ πρώτος να αναδείξω ένα σύνηθες, κατά την άποψη μου, μεθοριακό επεισόδιο σε μέγα διπλωματικό ζήτημα που μπορεί, ενδεχομένως, να μας μπλέξει σε περιπέτειες. Σοβαρευτείτε, λοιπόν, κ. Μητσοτάκη.

Στο ερώτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν η σημερινή κυβέρνηση έχει αξιοπιστία στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, ο κ. Τσίπρας προέτρεψε τον κ. Μητσοτάκη να ρωτήσει τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, λέγοντας: Μιας και συναντιέστε συχνά τώρα τελευταία με τον Αμερικανό πρέσβη, ρωτήστε τον να σας απαντήσει, είναι φίλος σας. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να έρχεστε εδώ στη Βουλή και να καταφέρεστε εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τόσο κρίσιμα θέματα και να μιλάτε για μια κυβέρνηση αναξιόπιστη να χειριστεί τα εθνικά θέματα.

Διότι ουσιαστικά, όταν το λέτε αυτό, μιλάτε για μια χώρα αναξιόπιστη, σε μια κρίσιμη στιγμή. Αυτή η αίσθηση ευθύνης και συνεννόησης που θέλετε; Εγώ είμαι ανοιχτός στα κρίσιμα αυτά θέματα να έχω έναν διαρκή και ανοιχτό δίαυλο μαζί σας και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Αλλά εδώ χρειάζεται θέση ευθύνης, υπευθυνότητας.

Πολιτική
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Σοβαρευτείτε κύριε Τσίπρα. Τηλεφωνείστε στον Ερντογάν"."Σοβαρευτείτε κύριε Μητσοτάκη. Θα το κάνω όποτε κρίνω εγώ".Και οι δύο κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και σοβαρότητα, θεωρώντας ο ένας τον άλλον άχρηστο.Η περίπτωση να κατέβουν από το θρόνο και οι δύο και να συναποφασίσουν - μαζί και με την υπόλοιπη Αντιπολίτευση - επειδή ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ και τους ξεπερνάει, ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ; Για δε εκείνο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας - που θα έδινε το μήνυμα της ενότητας στους εχθρικούς τρίτους -, γιατί δεν ήρθε ακόμη για συζήτηση στην Βουλή η πρόταση νόμου του Ποταμιού από το 2016 ; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο ΠτΒ έχουν την μεγάλη ευθύνη.Γιατί αν - ό μη γένοιτο - εμπλακούμε σε περιπέτειες, αυτές θα αφορούν σε όλους, όχι μόνο τους ψηφοφόρους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ..Και τότε θα βγει ποιοι είναι ΠΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
Είναι επιπολαιότητα γιατί δεν έχω καμία διάθεση και δεν θα το πράξω εγώ πρώτος να αναδείξω ένα σύνηθες, κατά την άποψη μου, μεθοριακό επεισόδιο σε μέγα διπλωματικό ζήτημα που μπορεί, ενδεχομένως, να μας μπλέξει σε περιπέτειες. Πηγή: www.lifo.grΣύνηθες θα ήταν αν δεν τους φυλάκιζαν...