Έντονη αντίδραση ΝΔ για την πρόσληψη του γιου του Δ. Παπαγγελόπουλου στα ΕΛΠΕ

Έντονη αντίδραση ΝΔ για την πρόσληψη του γιου του Δ. Παπαγγελόπουλου στα ΕΛΠΕ Facebook Twitter
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. (Nick Paleologos / SOOC)
1

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η πρόσληψη του γιου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα, ο γιος του Δ. Παπαγγελόπουλου, Πάρης, προσελήφθη πριν από έναν χρόνο στη Νομική Υπηρεσία των ΕΛΠΕ με μεικτές ετήσιες απολαβές 56.000 ευρώ.

Στην ίδια υπηρεσία των ΕΛΠΕ εργάζεται και ο Μάνος Χουρμούζης, γαμπρός του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, όπως επίσης η Χριστίνα Χαλανούλη, πρώην υποψήφια βουλευτής Α' Αθηνών με τη ΝΔ και τώρα στέλεχος των ΑΝΕΛ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο συνηθισμένος μισθός σε αντίστοιχες θέσεις στα ΕΛΠΕ κυμαίνεται μεταξύ 33.000 και 35.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η κόρη του Δ. Παπαγγελόπουλου είναι υπάλληλος της Βουλής από το 2009, έτος κατά το οποίο ο πρώην αντεισαγγελέας Εφετών παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της ΕΥΠ.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΝΔ καταγγέλλει πως η κυβέρνηση προχωρά «σε αθρόες προσλήψεις συγγενών και φίλων, την ώρα που χιλιάδες νέοι επιστήμονες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, καθώς αδυνατούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα, και η πλειοψηφία των εργαζομένων συντηρούν τις οικογένειές τους με πενιχρούς μισθούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Την ώρα που χιλιάδες νέοι επιστήμονες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, καθώς αδυνατούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα, και η πλειοψηφία των εργαζομένων συντηρούν τις οικογένειές τους με πενιχρούς μισθούς, η Κυβέρνηση προχωρά σε αθρόες προσλήψεις συγγενών και φίλων.

Τελευταίο κρούσμα, η πρόσληψη του υιού του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου στη νομική υπηρεσία των ΕΛΠΕ και μάλιστα με αποδοχές 56 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ήρθαν στην εξουσία δεσμευόμενοι δήθεν να αποκαταστήσουν την αξιοκρατία, έχουν στήσει ένα αναίσχυντο πελατειακό πάρτι, στέλνοντας το λογαριασμό στους πολίτες».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια