Επίθεση από τα κόμματα για τον ανασχηματισμό και την συμμετοχή Κουβέλη στη νέα κυβέρνηση

Επίθεση από τα κόμματα για τον ανασχηματισμό και την συμμετοχή Κουβέλη στη νέα κυβέρνηση Facebook Twitter
SOOC
1

Σε ανασχηματισμό με περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η απόφαση για κυβερνητικό ανασχηματισμό ελήφθη μετά την αποπομπή της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου και την παραίτηση του συζύγου της και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου με αφορμή την επιδότηση ενοικίου που εισέπρατταν. 

Τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους».

Την παρουσία του Φώτη Κουβέλη στο νέο κυβερνητικό σχήμα, μετά τον ανασχηματισμό σχολίασε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη:

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του. Αν μην τι άλλο o κ.Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε τα περί «δικαίου» με ανάρτησή του στο twitter
«Ο Φώτης Κουβέλης στην Κυβέρνηση....Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη...».

Σε σχόλιό του για τον σημερινό ανασχηματισμό και τη συμμετοχή του Φώτη Κουβέλη, το Ποτάμι είπε: «Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν εφεδρείες. Με τον κ. Κουβέλη αναπληρωτή του κ. Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικής αριστεράς και της ψεκασμένης δεξιάς, αποκτά νέα δυναμική».

Δηκτικά όμως σχολίασε και το ΠΑΣΟΚ τον ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Αμυνας. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη».

Στη δική του σχετική ανακοίνωση το ΚΚΕ, σημειώνει για τον ανασχηματισμό: «Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ' το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον "εξ ανάγκης" ανασχηματισμό».

Η Ένωση Κεντρώων έκανε λόγο για «ανασχηματισμό αδιεξόδου». «Ανασχηματισμός αδιεξόδου, χωρίς προοπτική για τη χώρα. Πιθανότατα και ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν από τις επικείμενες εκλογές», σχολίασε σε σχετική ανακοίνωση.

«Κανένας ανασχηματισμός δεν θα μπορούσε να δώσει φιλί ζωής σε μια καταρρέουσα μνημονιακή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που έχει ταυτόχρονα ως ταυτοτικά της στοιχεία το ψέμα, την αναξιοπιστία και την ακραία υποτελή και εθελόδουλη στάση του Τσίπρα. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δώσει ανάσα στην κυβέρνηση ο ανασχηματισμός-παρωδία που ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας και ο οποίος το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει κανένα μέλλον και πνέει τα λοίσθια», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα. 

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια