Ανασχηματισμός προ των πυλών: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Ανασχηματισμός προ των πυλών: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Για αύριο Τετάρτη φέρεται να «κλείδωσε» ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με το επίδομα ενοικίου σε υπουργούς, μεταξύ των οποίων το ζεύγος Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου, που παραιτήθηκαν. 

Ήδη τα πρώτα ονόματα που θα αντικατασταθούν και θα αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα έχουν πέσει στο τραπέζι τον συζητήσεων και οι διεργασίες για τον ανασχηματισμό είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, μάλιστα, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης είναι πιθανό να γίνει ακόμα και την Πέμπτη γεγονός που υποδηλώνει ότι ο πρωθυπουργός σχεδόν έχει καταλήξει στις αλλαγές στα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο υπουργοί που  είναι πιθανό να αντικατασταθούν είναι ο κ. Μουζάλας από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η κυρία Κονιόρδου από το υπουργείο Πολιτισμού.

Εξετάζεται επίσης το σενάριο ο κ. Κουρουμπλή από το Υπουργείο Ναυτιλίας να μετακινηθεί στο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον κ. Σαντορινιό κυρίαρχο υποψήφιο για το Ναυτιλίας.

Με την θέση του Υπουργού Οικονομίας που παραιτήθηκε  «φλερτάρουν» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ για τα καθήκοντα της κυρίας Αντωνοπούλου δεν υπάρχει σαφή εικόνα αντικατάστασης και πιθανόν να αναληφθούν από στελέχη του υπουργείου Εργασίας.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αποστόλου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ίσως μετακινηθεί σε άλλο πόστο.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"για τα καθήκοντα της κυρίας Αντωνοπούλου δεν υπάρχει σαφή εικόνα αντικατάστασης και πιθανόν να αναληφθούν από στελέχη του υπουργείου Εργασίας"Φαντασου ποσο χρησιμη ηταν η θεση της, οπως και αρκετων αλλων υφυπουργων πχ Ζουραρι με μολις 19 αποφασεις... Ολα ομως για να βολεψουμε τους κολλητους, αλλωστε εχουν το "ηθικο πλεονεκτημα" τρομαρα τους...