Πλήρη αποποινικοποίηση της κάνναβης και ελεύθερη οικιακή καλλιέργεια προτείνει ο Παπανδρέου

Πλήρη αποποινικοποίηση της κάνναβης και ελεύθερη οικιακή καλλιέργεια προτείνει ο Παπανδρέου Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

«Υπέρ της πλήρους αποποινικοποίησης της κάνναβης» τάχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, συμπληρώνοντας ότι «η κοινωνία μας πρέπει να ξεπεράσει το ταμπού για να μπορέσει να επιτρέψει την καλλιέργεια και την αυτοκαλλιέργεια».

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Cannabis news σχετικά με το Νομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων «χρειάζεται βελτιώσεις ώστε να εξυπηρετηθούν δυο σκοποί: Καταρχήν ο ασθενής θα πρέπει μέσω μιας εύσχημης διαδικασίας να μπορεί να λάβει τα φάρμακά του, να έχει εύκολη και σωστή πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα συνταγογραφημένα από έμπειρους γιατρούς».

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια διαδικασία τέτοια που δε θα αποτρέπει μέσω της γραφειοκρατίας τον ασθενή να κάνει ιατρική χρήση της κάνναβης». Έπειτα πρέπει οι διαδικασίες να είναι τέτοιες που να βοηθήσουν την παραγωγή και τις επενδύσεις στη χώρα μας. Είναι μια οικονομική ευκαιρία όχι μόνο να παράξουμε για τη χώρα μας, αλλά να δραστηριοποιηθούμε και στον τομέα των εξαγωγών. Και γνωρίζω προσωπικά ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές χώρες».

«Η ιατρική κάνναβη είναι το ένα ζήτημα και χρειάζεται μια ξεχωριστή αντιμετώπιση», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου. «Το άλλο θέμα είναι ότι πρέπει να αποποινικοποιηθεί η ψυχαγωγική χρήση. Η κάνναβη έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί πολύ μικρότερες βλάβες από το αλκοόλ ή τον καπνό του τσιγάρου».

 
Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
συμφωνα με ψυχιατρικες μελετες, η καναβη συνδεεται με ψυχικες διαταραχες οπως καταθλιψη, αγχωδη/κοινωνικη διαταραχη κ σχιζοφρενεια. Οταν φυσικα υπαρχει η προδιαθεση.
Πολυ παρέα με τον Νταισελμπλουμ κανει μαλλον. Το λεω γιατι ειναι Ολλανδος και μονο Ολλανδια ειναι τοσο ελευθερα. Δεν εκπλησσομαι πως ο 1ος Ελληνας πολιτικος ειναι αυτος ο συγκεκριμενος που μιλαει για το θεμα αυτο, ειλικρινα.