Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου - Ενισχύονται τα σενάρια για ανασχηματισμό

Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου - Ενισχύονται τα σενάρια για ανασχηματισμό Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

Την παραίτηση του από την κυβέρνηση υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, λίγες ώρες μετά την παραίτηση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Η παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου έγινε αποδεκτή, αργά το βράδυ της Δευτέρας, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Λίγο μετά τις 8 το πρωί από το γραφείο του πρωθυπουργού εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό χθες και επικαλέστηκε λόγους ευθιξίας, μετά την παραίτηση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, με αφορμή θέμα που προέκυψε για την επιδότηση ενοικίου.

Οι εξελίξεις αναζωπυρώνουν τις συζητήσεις για ανασχηματισμό στη κυβέρνηση, ένα σενάριο που κυκλοφορεί ενισχυμένο εδώ και λίγες ώρες.

Ήδη η κυβέρνηση έχει τρεις κενές θέσεις, αφού πέρα από το ζεύγος Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου πριν ένα μήνα περίπου είχε παραιτηθεί και ο Κώστας Ζουράρις αφήνοντας κενή τη θέση υφυπουργού Παιδείας.

Αρκετά είναι τα πρόσωπα που «παίζουν» στο σενάριο του ανασχηματισμού με επικρατέστερα για απομάκρυνση να είναι αυτά των Γιάννη Μουζάλα, Λυδία Κονιόρδου και Κώστα Γαβρόγλου. Ωστόσο οποιαδήποτε εκτίμηση ως προς το αν οι παραπάνω υπουργοί μένουν ή φύγουν θεωρείται ακόμη επισφαλής καθώς όλα θα κριθούν από το αν ο Τσίπρας θα θελήσει να κάνει σχετικά μικρό και διορθωτικό ανασχηματισμό εξαιτίας των κενών θέσεων ή αν θα επιλέξει μια και καλή να δώσει ανανεωτική ένεση στο κυβερνητικό σχήμα .

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αμμαν πια αχρειοι φιλελεδες! Τους φαγατε τους ανθρωπους, σε καιρο κρισης δυο μισθα φυγανε απο ενα σπιτικο! Μη φοβαστε κυρα ντωνοπουλου μου, υπαρχει και ο ΟΑΕΔ, φανταζομαι οτι ηδη εχετε κανει ηδη αιτηση για επιδομα ανεργιας. Μην ξεχασετε να τους πειτε να σας στελνουνε το τσεκ στη νιου γιορκ, εκει που πατε να πολεμησετε τον καπιταλισμο εκ των εσω.
Στο καλό.Φτάνει που και το αριστερό - υποτίθεται - πολιτικό έργο του ζεύγους ήταν μηδαμινό έως ανύπαρκτο, ήρθε και το ενοίκιο και έδεσε το γλυκό με μπόλικη μικροπρέπεια.Επαναστάτες "πατριώτες" πολιτικοί κατά τα άλλα, ΣΥΡΙΖΑΪΚΟΥ ήθους - όχι σαν τους άλλους.