«Φτάνει! Έλεος πια κυρία μου…»

«Φτάνει! Έλεος πια κυρία μου…» Facebook Twitter
21

Είναι μια δύσκολη ημέρα η σημερινή για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, όπου καταθέτει για την λίστα Λαγκάρντ. Στην αρχή της κατάθεσης του αποκάλυψε μπροστά στα εμβρόντητα μέλη της επιτροπής, ότι το πρωτότυπο cd το οποίο περιείχε η λίστα έχει χαθεί, αργότερα τον ανέλαβε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία με τις συνεχείς ερωτήσεις και παρεμβάσεις, τον ανάγκασε να αναφωνήσει: «Φτάνει! Έλεος πια κυρία μου…»

Ιδού μερικοί από τους διαλόγους με την Κωνσταντοπούλου- η οποία επί μία ώρα υπέβαλλε περισσότερα από 100 ερωτήματα-όπως τους καταγράφει το Πρώτο Θέμα:

 
-Παπακωνσταντίνου:  Με εγκαλέσατε ότι επιχείρησα να καλύψω κόσμο. Κανείς δεν μου έχει κάνει αυτή την καταγγελία. Σήμερα βρίσκομαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από ότι όταν μπήκα στην πολιτική . Δεν έχω οφ σορ δεν έχω βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, δεν έχω λογαριασμού σε τράπεζα του εξωτερικού  δεν αποδέχομαι από κανένα  
-Κωνσταντοπούλου: Πείτε που έχετε βάλει το Cd και αφήστε τα αυτά
-Παπακωνσταντίνου : Δεν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής γιατί έτσι το στάθμισα λόγω του απορρήτου
-Κωνσταντοπούλου : Μόνος σας το σταθμίσατε
-Παπακωνσταντίνου : Ήμουν υπουργός επι 2 χρόνια και πήρα εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις που δεν εύχομαι να τις πάρει κανείς
-Κωνσταντοπούλου: Μπήκε μια ολόκληρη χώρα στο άρμα του μνημονίου και μας λέει τώρα ότι πήρε δύσκολες αποφάσεις. 

Κάποια στιγμή, κατά το iefimerida  ο πρώην υπουργός μην αντέχοντας άλλο τις διακοπές της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ είπε:  «Είναι χαριτωμένο που με διακόπτετε. Όμως να σας πω ότι ούτε ο Χριστόφιας είναι προδότης, ούτε ο πορτογάλος πρωθυπουργός είναι προδότης ούτε ο Ισπανός που ετοιμάζεται για μνημόνιο είναι προδότης» με αποτέλεσμα να τον ξαναδιακόψει η νεαρή βουλευτής λέγοντας «ακολουθούν απλά τον δρόμο που ανοίξατε».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου καταλόγισε στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι θέλει να τον δικάσει λέγοντας: «Θέλετε να μετατρέψετε την συζήτηση σε κατηγορητήριο εναντίον μου, θεωρείτε ότι βρίσκεστε σε αίθουσα δικαστηρίου και σε προανακριτική διαδικασία».

Εκεί επιχείρησε να παρέμβει ο πρόεδρος της επιτροπής Αναστάσιος Νεράτζης ρωτώντας την βουλευτή αν διακόπτει, επειδή θέλει να την βλέπουν συνεχώς.  «Κυρία Κωνσταντοπούλου επιτέλους θέλετε να σας βλέπουν συνεχώς όταν μεταδίδεται η συνεδρίαση γι' αυτό μιλάτε και διακόπτετε;».

 «Μην υποβιβάζετε τη συζήτηση κ.Νεράτζη. Έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο και στο άρμα της Τρόικα και θα του δείξουμε και κατανόηση;», ήταν η απάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου. Αυτή η απάντηση προκάλεσε την εκ νέου αντίδραση του προέδρου που είπε: «Περισσότερο από σας δεν μπορεί να την υποβιβάσει κανείς τη συζήτηση».

Τη νέα παρέμβαση δεν άφησε βέβαια αναπάντητη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που σχολίασε: «Θέλετε να στηρίξετε τον κ. Παπακωνσταντίνου όπως κάνετε και με τον κ. Βενιζέλο. Με τη στάση σας βοηθάτε τη συσκότιση της υπόθεσης».

Οι ερωτήσεις και παρεμβάσεις συνεχίστηκαν και κάπου εκεί ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε έλεος, αλλά φευ...

 «Δεν έχετε δικαίωμα εσείς να λέτε έλεος μόνο ο Ελληνικός λαός μπορεί να φωνάζει έλεος», τον «μαστίγωσε» για άλλη μια φορά, αποτελειώνοντας τον η Ζωή Κωνσταντοπούλου. .

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Η τιμωρια να σε ανακρινει η Κωνσταντοπουλου ειναι χειροτερη κι απο τη φυλακη. Καλα να παθει. Το υφακι που ειχε εκεινος οταν ηταν υπουργος, το εχει τωρα η Βουλγαρα παιδονομος.
Αναζητώ μια διαφορά αυτού του άρθρου με το ανάλογο του "Λοιπόν" ή της "Espresso". Ας ασχοληθούμε με την ουσία της υποθέσεως. Ο τέως υπουργός είπε πως ξέχασε που παρέδωσε το πρωτότυπο cd που ατύπως εισήγαγε στο γραφείο του. Κατέθεσε ευθέως πως έκανε επιλογή των προσώπων των οποίων τις υποθέσεις παρέδωσε προς έρευνα, επιλογή την οποία δε θα κρίνουμε ποτέ λόγω της ασθενούς του μνήμης. Κατηγόρησε δε, όλους τους εποπτευόμενους του για αμέλεια. Το υλικό αυτό ήταν και παραμένει απολύτως αξιοποιήσιμο. Ανάλογο υλικό αξιοποιήθηκε στην Γερμανία, την Γαλλία και την Ισπανία. Από την αξιοποίηση του προέκυψαν απτά αποτελέσματα, ήτοι εισπράξεις, και αποδόθηκε φορολογική και κοινωνική δικαιοσύνη επισήμως ή ανεπισήμως.Μην έχετε ψευδαισθήσεις. Και αυτός ο εξεταζομενος υπουργός, όπως και ο αμέσως προηγουμενος στη σειρά τον κλήσεων, απέκρυψε υλικό -ή μέρος υλικού- ανταποδοτικής αξίας για το δημόσιο συμφέρον. Και αυτός ο υπουργός εξαφάνισε στοιχεία που του παραδόθηκαν και είχε τη δυνατότητα να εξετάσει και να κρίνει την σπουδαιότητα τους. Και αυτός ο εξεταζόμενος σιώπησε χαρακτηριστικά όταν πιέστηκε να συγκεκριμενοποιήσει.Αναλογίζεστε τις νομικές συνέπειες που μπορεί να έχει? Επιπλέον αναλογιζεστε το βαθμό στον οποίο μας εμπαίζει και υποτιμά σε ηθικό επίπεδο εμάς και τους θεσμούς, προστατευόμενος από ένα ευνοϊκό και ακόλαστο πέπλο(αυτό με το οποίο μας έχουν συνηθίσει έτη και έτι)?Αντί αυτών ασχολούνται όλοι με γαργαλιστικά απείροστημόρια της συμπεριφοράς της βουλευτού που τον έφερε σε αυτή τη θέση, στοχεύοντας αυτή και όχι τον ύποπτο και αμήχανο, τον εξουσιοδοτημένο να υπογράψει την πρώτη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, υπερυπουργό.Ήμαρτον!
με τη λεξη <<τσαμπουκας>> μονοκονδυλια ισοπεδωνονται τα παντα και μπαινει στο ιδιο τσουβαλι η κωνσταντοπουλου με τη χρυση αυγη...ωπα. πολυ καλα κανει και του τα χωνει.
προσωπικα κρινω οτι η κων/λου δεν διακρινετε τοσο για τον τσαμπουκα της (οπως επιμενετε) αλλα για τις καιριες και ακριβεις τοποθετησεις τηςοντως στον βενιζελο οι υπολοιποι φερθηκαν με το γαντι καθως του επετρεψαν να απανταει συνολικα σε μπουκετο ερωτησεων και οχι να δινει εξηγησεις σε μια μια ερωτησειςοσο για τον παπ/νου μονο στο ραγιαδισταν θα κυκλοφορουσε ελευθερος. τα κριματα του δεν ειναι μονο τα μνημονιακα (για μενα ειναι προιον απλα (βλακειας και ελλειψης στοιχοιωδους γνωσης και πειρας) αλλα στο υπεκα εκανε εξισου εγκληματα. νομιμοποιηση αυθαιρετων, επανασχεδιασμος ζωνων ιχθυοκαλλιεργειαας καταστρεφοντας το σημαντικο εργο της προκατοχου (μονη κερδισμενη η συζυγος γερουλανου ιδιοκτητρια ιχθ.κεφαλλονιας) προγαμμα ηλιος κλπ κλπ κλπι
Αν δεν κάνω λάθος ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι δεν απαντά μια μια ερώτηση αυτός που καταθέτει στην Επιτροπή, αλλά σε όλες μαζί στο τέλος. Βέβαια, η κα Κωνσταντοπούλου παντού δημιουργεί δικούς της κανόνες και επιμένει όλοι να υπακούουν σ' αυτούς.
Προτιμώ και την ψήφο μου και το πουλί μου να τα δίνω σε ανθρώπους με αγωγή και όχι σε κάποια που συμπεριφέρεται σαν την κατινα της γειτονιάς.Αν αυτού του τύπου ο πολιτικός διάλογος σε εκφράζει και αν πιστεύεις οτι αυτή η εικόνα ταιριάζει στην προοδευτική αριστερά και σε ένα χώρο απο τον όποιον πέρασαν προσωπικότητες όπως ο πατέρας της κυρίας η ο Παπαγιαννακης, να τον χαίρεστε. Βάλτε και στη Βουλή Μπουτους και Κολλαδες, που είναι της ίδιας συνομωταξιας και πορευτείτε ανάλογα.
Στο βιβλίο του Δημοσθένη Κουκουνά: "Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια", περιγράφεται πώς η οικογένεια του Παπακωνσταντίνου απέκτησε ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ το ηλεκτρικό εργοστάσιο της Πτολεμαΐδας...Άθρωποι που έπρεπε να είναι κρυμμένοι μας κυβερνούν. Τελείως loser λαός (κι εγώ μαζί προφανώς, αφού δεν έχω καταφέρει να την κάνω από εδώ).
να υπενθυμισω οτι και οι γονεις του ηταν υπαλληλοι δεη τα πολυ καλα χρονια και ετσι σπουδασε στας εσπεριας. αλλα μετα εβριζε τους εργαζομενους της δεη....και τον φωτοπουλο με τον οποιο μαζι διεκοπταν συνεδριασεις του δσ....
Για το cd της Λαγκάρντ δεν κατέθετε ο Παπακωνσταντίνου? (ο οποίος, όσον αφορά αυτό το θέμα, είναι για κλωτσιές)Το ''άρμα του μνημονίου'' και οι λοιπές παπαριές πού κόλλαγαν?
ΟΤαν κάνει τέτοια, μ΄αρέσει!! Τον Παπακωνσταντίνου και το Βενιζέλο τους θέλω έρμαιά της!! Να τους ξεφτιλίσει. Εϊναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει, και ο Νεράντζης να την αφήσει ανήσυχη...
Αν ειναι ο τσαμπουκας εκεινο που εκτιματε περισσοτερο ως χαρισμα σε εναν βουλευτη, θα σας ελεγα την επομενη φορα να το ριξετε Χρυση Αυγη. Ειμαι βεβαιος οτι θα μεινετε απολυτα ικανοποιημενος!
Δεν είπα ότι την εκτιμώ. Ομως γουστάρω τα συγκεκριμένα άτομα να νιώσουν λίγο άβολα, να τσουρουφλιστούν. Ηταν τα νο 2 και 3 στην προηγούμενη κυβέρνηση, με τα γνωστά αποτελέσματα. Η Κωνσταντοπούλου είναι αγενής και στρίντζω (βλέπε επεισόδιο με Κακλαμάνη κλπ) αλλά τους στριμώχνει και ξέρει να το κάνει καλά. Πάντως ούτε Συριζα ούτε ΧΑ μ'ενδιαφέρουν ως ψηφοφόρο, ελπίζω ν'αστειεύεστε κ.Αρη Κων.
Ποια η σχέση του τσαμπουκα με όλα αυτά????Είπαμε οκ λάθος το ξύλο ,η βία ,οι απειλές και όλα αυτά ,αλλά και το να μην μιλάμε και μάλιστα με επιχειρήματα απέναντι σε οτιδήποτε θεωρεί ο καθένας μας αρνητικό,ε κάτι πάει λάθος...Έτσι όπως το πάμε οδηγούμαστε σε μια εξευγενισμένη χούντα "με σεις και με σας"....Προσωπικά επειδή την άκουσα και σε συνέντευξη της σε ραδιοφωνικό σταθμό,θεωρώ πως έχουν βάση τα λεγόμενα της και το μόνο που ευελπιστώ είναι να μην διαψεύσει πολλούς από εμάς στο μέλλον ,όπως έχει κάνει πολλάκις ο κύριος Παπακωνσταντίνου και άλλοι τέτοιοι...
Μπορω να δεχτω οτι ο Παπακωνσταντινου ειναι ανίκανος η εστω, λιγος! Ομως ειμαι βεβαιος οτι η συγκεκριμενη βουλευτης εινα αλλη μια "γυναικουλα" που μπηκε στην βουλη μονο και μονο για τον λαικισμο της. Ελπιζω να κανει υπερηφανους οσους της εμπιστευτηκαν την ψηφο τους!
Καλέ μου κύριε, ολόκληρος υπουργός οικονομικών "έχασε" το original CD (ουπς ... κάπου μου ΄πεσε ...), έκανε την πάπια αντί για έρευνα (εεε .. έτσι το στάθμισα ....) και αυτό που σας ενοχλεί είναι η αγενής και ενοχλητική παρουσία της Κωνσταντοπούλου ;;;;;;;;;;;
...και λιγα του ειπε.Δυστηχως αυτο που περασε ειναι και το μεγαλυτερο κακο που μπορει να παθει.Σε λιγο θα κανει οτι και ο ΓΑΠ.Βολτες και ομιλιες...(Ο τιτλος του αρθρου λες και βγηκε απο πανελ της Μελετη)