Σάλος με τις αποκαλύψεις για την πληρωμή ενοικίου 12.000 ευρώ της Ράνιας Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση

Σάλος με τις αποκαλύψεις για την πληρωμή ενοικίου 12.000 ευρώ της Ράνιας Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
11

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τις αποκαλύψεις για την κάλυψη ενοικίου 12.000 ευρώ ετησίως, στην οικία της Ράνιας Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία, μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεόδωρου Καράογλου, εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως τη στιγμή που χάνονται τα σπίτια των πολιτών στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση καλύπτει ενοίκια πλούσιων εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, «όπως, προκύπτει από δημοσίευμα στο χθεσινό Τύπο, η -εξωκοινοβουλευτική- αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζητά και εισπράττει από το Κράτος 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο στο σπίτι της στην Αθήνα, παρ' όλο που, μαζί με τον επίσης Υπουργό σύζυγό της αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής Κυβέρνησης, με ακίνητα, μεταξύ άλλων, στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, Δημήτρης Παπαδημητρίου, είναι το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες τους που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 7 Δεκεμβρίου 2017, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, έχει χαρτοφυλάκιο με μετοχές και επενδυτικά προϊόντα που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο του κ. Παπαδημητρίου ανέρχεται στα 2.725.881 δολάρια.

Το χαρτοφυλάκιο αυτό, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του το κατείχε το 2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί. Την ίδια χρονιά, δήλωσε εισοδήματα 453.429 δολάρια.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και σύζυγος του κ. Παπαδημητρίου, Ράνια Αντωνοπούλου, κατείχε μετοχές 340.000 δολαρίων σε χρηματιστήρια και καταθέσεις ύψους 11.400 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες.

Το ζευγάρι υπουργών, έχει από κοινού καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού 480.154 δολάρια.

Το υπουργικό ζεύγος διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300 τ.μ. με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. Η βίλα διαθέτει και μία πισίνα 80 τ.μ.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Με νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων Υπουργών.

Πιο συγκεκριμένα, με διάταξη του ν. 4336/15 καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, όχι μόνο των βουλευτών της επαρχίας -κάτι που ίσχυε έως τότε- αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών.

Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο ή χωρίς περιορισμό στο ύψος του μισθώματος.

Όπως, λοιπόν, προκύπτει από δημοσίευμα στο χθεσινό Τύπο, η -εξωκοινοβουλευτική- αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζητά και εισπράττει από το Κράτος 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο στο σπίτι της στην Αθήνα, παρ' όλο που, μαζί με τον επίσης Υπουργό σύζυγό της αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής Κυβέρνησης, με ακίνητα, μεταξύ άλλων, στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο.

Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς ότι αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των αδυνάτων, τελικά εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για να επωφεληθούν οικονομικά από τα χρήματα των φορολογουμένων. Αν, μάλιστα, ο νόμος δεν είναι αρκετά επωφελής, τον τροποποιούν αναλόγως.

Όμως, τη στιγμή που χάνονται σπίτια λόγω της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και περικόπτεται το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, οι παραπάνω συμπεριφορές αποτελούν τεράστια πρόκληση, για την οποία πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα την επίμαχη διάταξη, θέτοντας αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς που δικαιούνται την επιδότηση και να βάλει όριο στο ύψος του μισθώματος που καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός».

Πολιτική
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Το αν ορθώς τους κάλεσε ο Τσίπρας και το αν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή όχι, πιθανότατα να είναι ένα θέμα... Ας μην το εξευτελίζουμε όμως με τόση μικρόνοια και τέτοιο λαικισμό... Υπουργοί απ' τη Χαλκίδα και τη Θήβα έχουν τα ίδια προνόμια με επιδότηση για διαμέρισμα στην Αθήνα! Και αυτοί, που ήρθαν απ' το άλλο ημισφαίριο του πλανήτη, πρέπει να μπουν στο στόχαστρο; Άσε που μας γλιτώνουν και άλλα τόσα λεφτά, επειδή είναι αντρόγυνο, που, αν δεν ήταν, θα μιλούσαμε για δυο επιδοτήσεις! Υποθέτω ότι αυτά τα χρήματα δεν καλύπτουν καν τα έξοδά τους σε ναύλα να πηγαινοέρχονται πάνω απ' τον Ατλαντικό κάθε τόσο... Και τι σημαίνει ότι μένουν στο Κολωνάκι, που δεν παύει να είναι μια περιοχή του δυσάρεστου πλέον κέντρου της Αθήνας. Δεν πήγαν στην Κηφισιά... Προφανέστατα έκαναν μια τέτοια επιλογή, για να είναι κοντά στη Βουλή, στα υπουργεία τους, στο Μαξίμου και στις περισσότερες απ' τις υποχρεώσεις τους... Πού έπρεπε δηλαδή να μένουν; Στά Άνω Λιόσια; Έλεος πια με την κοντόφθαλμη, επαρχιώτικη μιζέρια μας και με τις κακοπροαίρετες λαϊκίστικες αφορμές για στείρα αντιπολίτευση!!!Έχει πολύ σοβαρότερα επιχειρήματα η αντιπολίτευση, αν θέλει να είναι πράγματι σοβαρή και εποικοδομητική... Οι φτηνές πολιτικάντικες εξυπνάδες δεν την τιμούν...
Επειδή προφανώς δεν το γνωρίζετε, το σημείο του Κολωνακίου που επέλεξαν να νοικιάσουν σπίτι είναι α) ενα απο τα ακριβότερα ή αν όχι το ακριβότερο της περιοχής β) ακριβότερο απο πολλες περιοχές της Κηφισιάς.
Προσπαθώ να σας καταλάβω...Μα είναι επιχείρημα τώρα αυτό για κάποιον που η δουλειά του είναι εκεί δίπλα και μπορεί να πηγαινοέρχεται απ' το σπίτι του ακόμα και με τα πόδια; Αφού έχει την οικονομική άνεση το πιο λογικό είναι να μένει εκει...Όχι, λέει, θα πρέπει να ταλαιπωρείται στις μετακινήσεις... Για να μείνει πού στο κέντρο; Στου Ψυρή, στα Εξάρχεια ή στην πλατεία Βικτωρίας, για να μην ξεσηκώσει τις συμπλεγματικές αντιδράσεις μας;
ομόκεντρα: Να μένει εκεί, αρκετοί πολιτικοί μένουν στην περιοχή και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Αλλά να μένει εκεί με τις δικές της οικονομικές δυνάμεις, όπως όλοι μας, όχι με κρατηκή επιδότηση. Και εγώ προσπαθώ να σας καταλάβω τι ακριβώς δικαιολογείτε...
Ξερουν οτι μετά από αυτη τη θητεια δεν προκειται να ξαναδουν καρεκλα για πολυ καιρο και το εχουν ριξει στη μασα.Εχω απορία, με 1000 ευρω το μηνα τι σόι σπιτι νοικιάζει η κυρια; Εχουμε φωτογραφιες, βιντεο; :P
η δε πλακα ειναι οτι ΟΚ θελει σπιτι ναμεινει στην Αθηνα η κ. Α. 1 ατομο επομενως μιλαμε για ενα δυαρι. Βρισκεις καταπληκτικα σπιτια με 500, 600 800Ε.Προφανως με 1000Ε θελει και θεα Ακροπολη Λυκαβητο.
Και ναι, κυρίες και κύριοι, δεν μας κάνουν πλάκα! Επίδομα ενοικίου... Θα χρειαστούμε κι εμείς όμως επίδομα αντοχής τραγελαφικής πραγματικότητας!