Update-Παπακωνσταντίνου: «Δυστυχώς έχασα το cd…Λυπάμαι»

Update-Παπακωνσταντίνου: «Δυστυχώς έχασα το cd…Λυπάμαι» Facebook Twitter
7

Ότι έχασε το πρωτότυπο cd της λίστας Λαγκάρντ κατέθεσε νωρίτερα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός, είχε παραδώσει το cd σε συνεργάτες του αλλά τώρα δεν ξέρει που βρίσκεται! «Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ακόμη, επέρριψε ευθύνες σε Διώτη και Καπελέρη, λέγοντας για τον κ. Διώτη ότι του έδωσε το cd προκειμένου να ερευνήσει τα στοιχεία και όχι για να το παραδώσει στο νέο υπουργό Οικονομικών, τον κ. Βενιζέλο.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι η λίστα έφτασε σε μορφή CD μέσα σε διπλωματικό σάκο αλλά αντιγράφηκε σε stick για λόγους ασφαλείας και ευκολία στη χρήση.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε μεταξύ άλλων-απαντώντας σε ερωτήσεις για την παραλαβή του cd: «Ζητήσαμε από τον πρέσβη μας στο Παρίσι να παραλάβει τα αρχεία. Ηρθαν με την μορφή CD και ένα συνοδευτικό έγγραφο υπογεγραμμένο από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας και απευθυνόταν στον πρέσβη μας. Αυτό που ήταν ξεκάθαρο σε εμένα είναι ότι η συνοδευτική επιστολή ρητά έλεγε να κρατηθεί μυστικότητα».
 
Για τη μη πρωτοκόλληση του αρχείου  ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε: «Τι ακριβώς λοιπόν να πρωτοκολλήσω; Ένα CD με απόρρητα στοιχεία; Θα έπρεπε να εκτυπώσουμε τα αρχεία και να πρωτοκολληθούν οι φωτοτυπίες. Έκανα μια στάθμιση και αποφάσισα ότι ήταν απόρρητα και δεν πρωτοκόλλησα. Δεν μου είπε και κανείς υπηρεσιακός και δύο επικεφαλής ΣΔΟΕ ότι δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν επειδή δεν έχουν πρωτοκολληθεί. Δεν είναι ουσιώδες αυτό το θέμα».

Για την επιλογή που έκανε σε ορισμένα ονόματα από τη λίστα, τα οποία έδωσε στον κ. Καπελέρη είπε ότι δεν το παρέδωσε ολόκληρο για να αποφευχθούν διαρροές στον Τύπο: «Ο  Καπελέρης δεν έλαβε λίστα αλά εκτυπωμένα 10 ονόματα με ποσά. Το συζήτησα, του είπα ότι το πρώτο όνομα έχει καταθέσεις 550 εκατ. δολάρια. Πώς είναι δυνατόν αυτή η κυρία να παρουσιάζει αυτά τα ποσά;»,

Για την τύχη του cd ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε: «Το αρχικό αρχείο με την συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη στο γραφείο μου. Δεν ξέρω που είναι. Δυστυχώς δεν ξέρω που είναι σήμερα»!


Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής καταθέτει σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος είχε παραλάβει τη λίστα, είχε δηλώσεις ότι παρέδωσε ένα τμήμα της στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη και ολόκληρη στον τέως επικεφαλής της Σώματος Γ. Διώτη. Και οι δυο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι πλέον για τους χειρισμούς στη λίστα.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Συγγνώμη το έχασε ε; Ο προσκοπάκος! Η ιδεόληπτη μετριότητα με το σακίδιο στον ώμο...! Εχασε το cd με τους μεγαλοφοροφυγάδες ! Μου προκαλεί εμετό. Δικαιοσύνη πού είσαι; Θα κάνεις το καθήκον σου; Μέσα για δόλο.Σήμ. Μη το προτείνετε.Αλλο που δεν θέλει, να πάρει τα μπογαλάκια του και να φύγει, με τους ωραίους του μισθούς που θα του πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν βλέπετε τον ΓΑΠ , με τι ευδιαθεσία διηγείται στα φοιτητάρια , τα βάσανα της Ελλάδας ;
Αμάν ρε 'σεις... Πώς κάνετε έτσι; Δεν έχετε χάσει ποτέ σας ένα μπρελόκ, ένα στυλό Bic, έστω ένα κουτί συνδετήρες..!???!!Τί σας κάνει να πιστεύετε ότι το CD έχει μεγαλύτερη αξία από αυτά για τον Παπακωσταντίνου..?
οχι γιαουρτωμα ξυλο σας αξιζει μεχρι δακρυων..στην βαρσοβια στον πολεμο κατα των ναζι οι εβραιοι του γκετο δολοφονησαν τους ομοεθνεις τους συνεργατες των ναζι για εγκληματα κατα του λαου τους..αν οχι δολοφονια, αν οχι ξυλο σιγουρα να παρει τα μπογαλακια του και να φυγει και να μην ξαναπατησει και να μην περναει ουτε με αεροπλανο απο πανω απο την ελλαδα..για να σκεφτειτε κατι εξυπνο για να διορθωσετε τα προβληματα της δημοσιας διοικησης δεν ειστε ικανοι για λαμογιες ειστε σαινια..
Να τον μαζέψει ο εισαγγελέας για εγκληματική παραλειψη καθηκοντων αν όχι για ύποπτο δόλο και μέσα στην ψειρού. Δεν μπορεί όταν ένα ολοκληρός λαός υποφέρει, αυτός με θράσος να λέει "Συγνωμη έχασα το cd" με τούς εν δυνάμει μεγαλύτερους Ελληνες φοροφυγάδες. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη? Τι λέω τώρα ε, σε μια χώρα μπάχαλο...μπανανία...