Ανεβάζει τους τόνους το Μέγαρο Μαξίμου στην υπόθεση Novartis, που εύχεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη «καλά ξεμπερδέματα». 

 

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, το γραφείο του πρωθυπουργού υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε την ύπαρξη του σκανδάλου Novartis, «ψελλίζοντας» όσα είχε προηγουμένως δηλώσει και ο Αντώνης Σαμαράς «στην παραληρηματική αλλά αρχηγική του τοποθέτηση». 

 

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, από το Σκοπιανό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μέχρι την υπόθεση Novartis. 

 

«Κάποιοι έσπειραν εθνικό πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις (...) Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται, δεν έχουμε καρναβάλι όλο το χρόνο» δήλωσε, μιλώντας στην ΚΟ, ο πρόεδρος της ΝΔ, αφήνοντας σαφείς αιχμές και για τον Πάνο Καμμένο.

 

Στο Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε εξαρχής λανθασμένη την πολιτική της κυβέρνησης που «πάει να δώσει τα πάντα (...) με αντάλλαγμα συμβολικές κινήσεις».

 

Αναφορικά με την υπόθεση της Novarti, αναρωτήθηκε τι φοβούνται οι προστατευόμενοι μάρτυρες που αποκάλεσε για πολλοστή φορά «κουκουλοφόρους». 

 

«Τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; 'H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;», σχολίασε χαρακτηριστικά. 

 

«Πράγματι υπήρξε υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης τα χρόνια πριν από την κρίση (...) Όταν η ΝΔ περιέκοψε δραστικά τη φαρμακευτική δαπάνη, ο κ. Τσίπρας έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις. Πάει πολύ να ενδύεται το μανδύα της κάθαρσης αυτός που πολέμησε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού» πρόσθεσε, κλείνοντας.