15 μονάδες προηγείται στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ

15 μονάδες προηγείται στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
4

Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue για τον Σκάι. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στο ερώτημα για την παράσταση νίκης, «ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει σε περίπτωση εκλογών» δηλαδή, 48% ενώ η Ν.Δ. 33%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει πάντως ο Σαμαράς με 43%, συγκεντρώνοντας 3 μονάδες επιπλέον από το Σεπτέμβριο ενώ καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ με με 33%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 15% και η Χρυσή Αυγή με 14%.

Πρώτος σε δημοτικότητα αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης (48%) και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας (41%), Πάνος Καμμένος (40%), Αντώνης Σαμαράς (39%), Αλέκα Παπαρήγα (21%), Νίκος Μιχαλολιάκος (20%) και τελευταίος ο Ευάγγελος Βενιζέλος (20%). Μάλιστα ο Βενιζέλος έχασε 9 μονάδες σε δημοτικότητα σε σχέση με το Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά στην καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα το 40% των πολιτών πιστεύει ότι κανένα από τα πολιτικά κόμματα δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Χ.Α. εμφανίζει άνοδο 5 μονάδων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και επηρεάζει περισσότερο ανέργους και άτομα κατώτερου μορφωτικού επιπέδου.

Επίσης το 70% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 80% ότι τα πράγματα με το μνημόνιο βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση, το 72%  τάσσεται κατά του Μνημονίου ενώ το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM