Μουζάλας: Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι οι οκτώ Τούρκοι είναι πραξικοπηματίες

Μουζάλας: Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι οι οκτώ Τούρκοι είναι πραξικοπηματίες Facebook Twitter
8

Συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά παραχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, αλλά και το προσφυγικό

«Η έφεση έγινε και επειδή -όσον αφορά εμένα που την υπέγραψα- θα ήθελα να είμαι βέβαιος ότι η χώρα μου δεν δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίες», δήλωσε αναφερόμενος στους Τούρκους στρατιωτικούς ο υπουργός.

Σημείωσε ότι δεν λέει πως οι Τούρκοι στρατιωτικοί είναι πραξικοπηματίες, αλλά θα ήθελε από τη Δικαιοσύνη μία τελική απόφαση για το αν συμμετείχαν σε πραξικόπημα ή όχι.

«Βγήκε μία απόφαση. Αυτήν η απόφαση εμείς την εφεσιβάλαμε με βάση το Κράτος Δικαίου. Όπως έχουν βγει άλλες 1.500 αντίθετες αποφάσεις, δεν τις εφεσιβάλαμε. Ποια είναι η διαφορά; Η διαφορά είναι ότι εδώ πέρα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες», είπε χαρακτηριστικά.

«Βλέπετε, εγώ δεν λέω ότι είναι πραξικοπηματίες. Και κατά την άποψή μας αυτό δημιουργεί, είναι γνωστό αυτό, ένα πρόβλημα με τη γείτονα χώρα και εμείς αυτό που θέλουμε, αυτό που είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι είμαστε Κράτος Δικαίου, θα πάμε δικαστικά», είπε ο κ. Μουζάλας.

«Ό,τι αποφασίσουν τα δικαστήρια. Επομένως, εφαρμόσαμε μία διαδικασία, θα πάει μέχρι τέλους, ό,τι αποφασίσουν τα Δικαστήρια», πρόσθεσε.

Για το προσφυγικό και την κατάσταση στη Μόρια, είπε πως από τις 20 Αυγούστου η ροή διπλασιάστηκε.

«Χρειάστηκαν κάποιοι, δύο μήνες για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Μεταφέραμε από τα νησιά, το τελευταίο τρίμηνο νομίζω, 7.000 ανθρώπους. Ήρθανε κι άλλοι, κι έρχονται κι άλλοι. Τι θέλω να σας πω με αυτό; Ότι -το έχω πει επανειλημμένα- δεν υπάρχει ένα ταχυδακτυλουργός που να βγάζει λαγούς από το καπέλο, μια μπαγκέτα μαγική που κουνάει τα πράγματα. Η Μόρια ήταν για 1.000 άτομα, την φτιάξαμε για 2.500 άτομα. Ήρθανε 5.000 άτομα, δεν θα μπορούσε να είναι καλή».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Πολιτική
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Η ευρώπη δεν νομίζω οτι μπορεί να πει επίσημα κάτι για εσωτερική υπόθεση απονομής δικαιοσύνης σε χώρα μέλος - κανονικά ούτε η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να παρεμβαίνει αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τον σύριζα που είχε τη Θάνου για δεκανίκι του. Η ευρώπη θα εμπλακεί όταν φτάσει το θέμα σε κάποιο από τα δικαστήριά της.
Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες ντρεπόμαστε ως χώρα για την πράξη του και αυτός βγαίνει και από πάνω και δικάζει αντί να σκύψει το κεφάλι και να το βουλώσει. Αποτυχημένος ως ανθρωπιστής, επιτυχημένος ως ραγίας.
Θα τους δωσουνε τους ανθρωπους. Το πλεονεκτημα της Αριστερας είχε παει περίπατω, τωρα πηγε η ηθικη γενικα και αοριστα.Δεν πειράζει φιλοι Αριστεροι, Συριζαιοι και συνιστωσες (πρωην και νυν), θα αλλαξει κυβερνηση και θα ξανα ζησετε στιγμες Αριστεριστικης επαναστασης.