Κοτζιάς: Μόνο οι πρόεδροι των ΚΟ θα έχουν πρόσβαση στα έγγραφα για Σ. Αραβία

Κοτζιάς: Μόνο οι πρόεδροι των ΚΟ θα έχουν πρόσβαση στα έγγραφα για Σ. Αραβία Facebook Twitter
George Vitsaras / SOOC
0

Μόνο στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων θα επιτρέψει το υπουργείο Εξωτερικών να διαβάσουν τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, επισήμανε ο Νίκος Κοτζιάς.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για «σημερινά επικοινωνιακά τεχνάσματα βουλευτών της αντιπολίτευσης».

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι «είναι δικαίωμα του κ. Λοβέρδου, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει να ψεύδεται και να επιδιώκει να πρωταγωνιστεί σε θέατρο του παραλόγου προκειμένου να περιφέρεται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Ωστόσο, η σημερινή εμφάνισή του στο Yπουργείο Eξωτερικών, όπου κατέφθασε απροειδοποίητα και συνομίλησε με έναν αναρμόδιο διπλωμάτη και μάλιστα κατά την απουσία μου, είναι άλλο ένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας».

Υπογραμμίζει ότι «ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τόνισε χθες ότι οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Λοβέρδος, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να απαιτήσει πιεστικά, χωρίς καν να επικαλεστεί εξουσιοδότηση από την κα Γεννηματά, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα στα ΜΜΕ, να δει τα εν λόγω».

«Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τον κ. Κουμουτσάκο, ο όποιος, αφού χθες εψεύσθη από το βήμα της Βουλής, διατύπωσε σήμερα και πάλι μέσω ΜΜΕ, ανάλογο αίτημα λησμονώντας ότι ούτε εκείνος είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας», προσθέτει ο υπουργός.

Ο κ. Κοτζιάς υπενθυμίζει ότι «υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση στην κα Γεννηματά και στον κ. Μητσοτάκη, εφόσον το επιθυμούν, να έρθουν στο υπουργείο Εξωτερικών σε χρόνο που θα τους εξυπηρετεί προκειμένου να διαβάσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα».

Τέλος, καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως αυτά στα οποία καταφεύγουν οι κ.κ. Λοβέρδος και Κουμουτσάκος δεν έχουν καμία θέση σε μια σοβαρή δημοκρατική πολιτεία».  

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM