Νέα ερωτήματα, νέα στοιχεία και διαψεύσεις για τον «μεσάζοντα» και την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Νέα ερωτήματα, νέα στοιχεία και διαψεύσεις για τον «μεσάζοντα» και την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία Facebook Twitter
0

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία μετά τα ερωτήματα που έθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση για το ζήτημα αλλά και δημοσίευμα των Νέων ότι οι Σαουδάραβες δήλωσαν πλήρη άγνοια για τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου.

Σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη με τον τομεάρχη Άμυνας Βασίλη Κικίλια και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο, υποστήριξαν ότι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, που σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο δεν είναι «μεσάζων» αλλά ο αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας εμφανζόταν παραλλήλως και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας που ενδιαφερόταν επίσης να αποκτήσει 300.000 βλήματα των 105mm, ακριβώς όπως και η Σαουδική Αραβία.


Τα στελέχη της ΝΔ έδωσαν στη δημοσιότητα έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπαδόπουλος, αντιπρόσωπος υποτίθεται της Σαουδικής Αραβίας, είχε παρουσιαστεί και σαν εκπρόσωπος της Ιορδανίας, ενδιαφερόμενος να αγοράσει 300.000 βλήματα των 105mm, όσα δηλαδή περιλάμβανε και η παρτίδα για την οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον και οι Σαουδάραβες.

«Τελικά ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος; Τη Σαουδική Αραβία,την Ιορδανία ή και κάποια άλλη; Και έναντι ποιου ακριβώς κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο, όταν είναι προφανές πια ότι στενότερες σχέσεις είχε με τον υπουργό Αμύνης παρά με τακράτη που τάχα εκπροσωπεί» τόνισε η κυρία Σπυράκη.

«Έγινε ή όχι έρευνα για το αν ο Βασίλειος Παπαδόπουλος εκπροσωπεί πράγματι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας; Το έγγραφο που παρουσίασε ως τάχα επίσημο σήμερα ο κ. Καμμένος αφορά μια εντελώς διαφορετική σύμβαση. Πρόκειται για αμερικανικές βόμβες MK82 του 1974 που ουδεμία σχέση έχουν με τα 300.000 βλήματα τύπου 105mm και τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Παπαδόπουλο» κατήγγειλε ο κ. Κικίλιας.

Τα Νέα: Ντοκουμέντα με τη συμφωνία Καμμένου για Σαουδική Αραβία

Στοιχεία για την πρωτόγνωρη σπουδή με την οποία κινήθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συνυπογράψει τη συμφωνία με τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, παρακάμπτοντας ταυτόχρονα με προκλητικό τρόπο την άγνοια που εξέφραζαν οι αραβικές στρατιωτικές Αρχές για την ύπαρξη και εμπλοκή τού εν λόγω επιχειρηματία, φέρνουν στη δημοσιότητα «Τα Νέα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το «Πεντάγωνο» έσπευσε άρον άρον να υπογράψει με τον Παπαδόπουλο, αγνοώντας την επιθυμία των Αράβων για συνομιλίες αποκλειστικά μέσω κυβερνητικών εκπροσώπων («government to government»).

Καμμένος: Ψευδή τα δημοσιεύματα - Eξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας ο Παπαδόπουλος

 

Σε νέο της δημοσίευμα η εφημερίδα «Τα Νέα» αποκαλύπτει έγγραφο στο οποίο ο πρόξενος της Ελλάδος στο Ριάντ δηλώνει ότι «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα κ. Παπαδόπουλου»Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ωστόσο, διέψευσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το δημοσίευμα χαρακτηρίζοντάς το ψευδές επιμένοντας ότι «ο κ. Παπαδόπουλος εκτελεί χρέη εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα».

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «τα Νέα» ψευδές και έριξε ευθύνες στον ρόλο που διαδραμάτισε ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, υπερασπιζόμενος τον επιχειρηματία Βασίλειο Παπαδόπουλο που εμφανίζεται σαν ο αντιπρόσωπος του βασιλείου των Σαούντ για την αγοραπωλησία του αμυντικού υλικού με το ελληνικό κράτος.

Στις 12 Ιουνίου του 2017 ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ εμφανίζεται να έχει αποστείλει έγγραφο στο οποίο ανέφερε ότι «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία συνομιλίες να γίνονται "Government to Government"», ωστόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αγνόησε τις παρατηρήσεις του προξένου Ηλία Κλουβάτου και την επομένη, 13 Ιουνίου 2017, προχώρησε στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με τον Βασίλειο Παπαδόπουλο. Διακρατική η οποία υπεγράφη στο αεροδρόμιο της Μίκρας μεταξύ του γενικού διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και του κ. Παπαδόπουλου.

«Η διακρατική συμφωνία είναι αυτή την οποία θα δείτε αναρτημένη στο σάιτ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τώρα στην ιστοσελίδα που αναρτάται» είπε ο Πάνος Καμμένος δείχνοντας το συγκεκριμένο έγγραφο.

Νέα ερωτήματα, νέα στοιχεία και διαψεύσεις για τον «μεσάζοντα» και την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία Facebook Twitter
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM