Από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν μιλώ μόνο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε ως συγγενής θύματος τρομοκρατίας αλλά ως σοκαρισμένος πολίτης που παρακολουθεί το μεγαλύτερο τρομοκράτη της χώρας, το πιστόλι της 17Ν να βγαίνει με άδεια από τη φυλακή».

 

Στην συνέχεια αναρωτήθηκε: «Δικαιούται άδεια ο Κουφοντίνας; Εμείς είμαστε υπέρ της λογικής των αδειών υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι ουσιαστικές προϋποθέσεις. Και αυτό είναι να έχει δείξει μεταμέλεια».

 

Όπως είπε, στην περίπτωση Κουφοντίνα αυτό δεν υπάρχει. Μέσα από το δημόσιο λόγο του παραμένει αμετανόητος και λειτουργεί ως ο ουσιαστικός ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών.

 

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως τη στιγμή που ο Κουφοντίνας λαμβάνει την 48ωρη άδεια του, στα Εξάρχεια αρχίζει να δημιουργείται η νέα γενιά τρομοκρατών. «Είναι υπαρκτός κίνδυνος για τον οποίο δεν θα πάψουμε να προειδοποιούμε».

 

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά αμύνεται. Η ανοχή σε όσους εργάζονται εις βάρος της πρέπει να είναι μηδενική» πρόσθεσε και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση: «Μην πείτε ότι δεν σχολιάζετε αποφάσεις της δικαιοσύνης. Είναι διοικητικού χαρακτήρα απόφαση».

 

Με πληροφορίες από Καθημερινή