Απορρίφθηκε το αίτημα για εξέταση Κυρ. Μητσοτάκη και Ντ. Μπακογιάννη στη δίκη της Siemens

Απορρίφθηκε το αίτημα για εξέταση Κυρ. Μητσοτάκη και Ντ. Μπακογιάννη στη δίκη της Siemens Facebook Twitter
1

Απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα για έξεταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη που υπέβαλε ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Siemens, Γιώργος Σκαρπέλης.

Το δικαστήριο, αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Γιάννης Μαντζουράνης, με αιτιολογικό ότι οι καταθέσεις των δύο πολιτικών δεν θα εισφέρουν κάτι στη δίκη.


Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος «από την κατάθεση της κ. Τσάκαλου δεν προκύπτει ότι η εξέτασή τους αναμένεται να συμβάλει στη διακρίβωση των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί στους κατηγορούμενους, ούτε στην αποδόμησή τους».


Η διαδικασία, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κ. Τσάκαλου, συνεχίζεται με την κατάθεση του Κυριάκου Μικέ, πρώην υπαλλήλου στο λογιστήριο της ελληνικής Siemens, κατά το χρονικό διάστημα 1990-2009.


Ο μάρτυρας, όπως και η κ. Τσάκαλου, έχει τεθεί σε πρόγραμμα αμνηστείας που εφάρμοσε η εταιρεία μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια