Σεισμός

Διαγράφηκε από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας η Κατερίνα Παπακώστα - Τι εξόργισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Διαγράφηκε από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας η Κατερίνα Παπακώστα - Τι εξόργισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη Facebook Twitter
( SOOC)
4

Με διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τιμωρήθηκε τελικά η Κατερίνα Παπακώστα, μετά την αναπάντεχη στήριξη στον Πάνο Καμμένο χθες στη Βουλή. Η διαγραφή της έγινε με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορμή στάθηκε η χθεσινή συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, όπου η κ.Παπακώστα παρέκκλινε της κομματικής γραμμής, υποστηρίζοντας πως ορισμένες διατάξεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Αυτό που φέρεται να ενόχλησε περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν η τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα, μετά την έντονη αντιπαράθεση που είχαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

«Έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο», είπε η κ.Παπακώστα κάτι που ερμηνεύτηκε ως «άδειασμα» προς τον Αδωνι Γεωργιάδη και στήριξης τον Πάνο Καμμένο. Και η Κατερίνα Παπακώστα συνέχισε λέγοντας πως ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να έλαβε την τελική του απόφαση για διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα.

Σύμφωνα δε με το real.gr η Κατερίνα Παπακώστα έφτασε από χθες το βράδυ ένα βήμα πριν τη διαγραφή.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως στη ΝΔ σήμανε συναγερμός αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που η Κατερίνα Παπακώστα θόλωνε την γραμμή της ΝΔ, όπως έλεγαν πηγές του Μοσχάτου. Εξάλλου είχε προηγηθεί και άλλο περιστατικό τον περασμένο Μάρτιο με πρωταγωνιστή πάλι τον Άδωνι Γεωργιάδη που της είχε στοιχίσει την θέση από αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως και μίλησε και με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ζητώντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Με την Κατερίνα Παπακώστα μίλησε κατά τις ίδιες πληροφορίες και στενός συνεργάτης του πρόεδρου της ΝΔ ο οποίος της μετέφερε  πως αν δεν έκανε διορθωτική κίνηση το επόμενο βήμα θα ήταν η διαγραφή.

Η βουλευτής της Β΄ Αθήνας προχώρησε σε δήλωση:

Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν: Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν, δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω, τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων. Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο. Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές. Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου.

Πολιτική
4

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Δείτε το βίντεο που πόσταρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Σωστή η απόφαση του Μητσοτάκη. Ελπίζω να διαγράψει και τους υπόλοιπους 'Καραμανλικούς' (δηλαδή άχρωμους 'κεντρώους' κρατιστές που σαμποτάρουν τη ΝΔ και στηρίζουν τον Τσίπρα), μπας και γίνει η ΝΔ κανονικό Δεξιό κόμμα.
Η κα Παπακώστα σε προσωπικό επίπεδο δε μου είναι καθόλου συμπαθής ωστόσο εκφράζει κεντροδεξιές απόψεις. Η διαγραφή της είναι ακριβώς το "ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα". Ήρθαν δηλαδή οι ακραίοι από το ΛΑΟΣ να διώξουν τους μετριοπαθείς.