Ραγκούσης: Δεν ζητάω συγγνώμη για τη δήλωση περί ομοφυλόφιλων στην εκκλησία

Ραγκούσης: Δεν ζητάω συγγνώμη για τη δήλωση περί ομοφυλόφιλων στην εκκλησία Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Δεν αποσύρει τη δήλωσή του και δεν ζητάει συγγνώμη ο πρώην υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος απειλείται με εξώδικο από την Εκκλησία με αφορμή τις δηλώσεις του ότι υπάρχουν «μητροπολίτες ομοφυλόφιλοι».

Ο κος Ραγκούσης δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ πως η αντίδραση της εκκλησίας για το νομοσχέδιο που αφορά το φύλο ήταν εκτός ορίων και ήταν παρεμβατική στο έργο της κυβέρνησης.

Απάντησε πως δεν πρόκειται να απαντήσει στην εκκλησία που διεμήνυσε ότι αν δεν αποκαλύψει ποιοι είναι οι μητροπολίτες με ομοφυλοφιλική ζωή, τους οποίους γνωρίζει και προστατεύει η Εκκλησία της Ελλάδος κατά τους ισχυρισμούς του.

Υπενθυμίζεται πως στην εξώδικο πρόσκληση έχει δοθεί τελεσίγραφο στον κο Ραγκούση να καταθέσει τη λίστα των ονομάτων μέχρι την Τετάρτη.

«Η διοίκηση της Eκκλησίας, αντί να αντιμετωπίσει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, προτίμησε να απειλήσει με διώξεις εις βάρος μου» είχε άλλωστε αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή το εξώδικο.

«Η εξώδικη δήλωση που τώρα έσπευσε να μου στείλει -τόσο ως ενέργεια, όσο και ως περιεχόμενο- θεωρώ ότι δεν αρμόζει στο κύρος καθώς και στο σύγχρονο ρόλο της Eκκλησίας. Δεν προτίθεμαι να δώσω οποιαδήποτε απάντηση στην ατυχή αυτή εξώδικη δήλωση. Οι θέσεις μου αφορούν καταστάσεις και είναι δημόσιες, σαφείς και δεδομένες. Όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν τον σεβασμό μου. Η διοίκηση της εκκλησίας ας πράξει όπως κρίνει καλύτερα» πρόσθεσε ο κος Ραγκούσης.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια