Τσίπρας: Η ρήξη μας με το παρελθόν της ευνοιοκρατίας θα παραμείνει- Το success story της κυβέρνησης

Τσίπρας: Η ρήξη μας με το παρελθόν της ευνοιοκρατίας θα παραμείνει- Το success story της κυβέρνησης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδους (ΣΒΒΕ).

«Η χώρα μας έχει ανεξάντλητες δυνατότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Έχει μια σπουδαία γεωπολιτική θέση και βρίσκεται στο επίκεντρο παγκόσμιων ανακατατάξεων με συγκριτικά πλεονεκτήματα ισχυρά. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και η Ελλάδα να μπορεί να έχει διατηρήσιμη ανάπτυξη, αύξηση του επιπέδου ζωής, μείωση της ανεργίας, αύξηση των προσδοκιών και της ευημερίας. Αρκεί να το πιστέψουμε και να δράσουμε» τόνισε.

Και πρόσθεσε: Να εμπνεύσουμε ένα νέο όραμα για τις επόμενες γενιές. Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και θέλουμε να δώσουμε στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να αναπτυχθούν. Η επόμενη μέρα έχουμε στόχο να βρει μια Ελλάδα ξανά ισχυρή, αυτοδύναμη και πάνω από όλα ποιο δίκαιη. Να στείλουμε το σήμα ότι είμαστε έτοιμοι να κόψουμε οριστικά τις γέφυρες με το παρελθόν που μας οδήγησε στην κρίση. Οικοδομούμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την χώρα, είπε ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την μετάβαση στην επόμενη ημέρα και υπογράμμισε πως ότι είναι η Αθήνα για τον τριτογενή τομέα είναι η Θεσσαλονίκη για την βιομηχανία και την μεταποίηση.

Ο ΣΒΒΕ με τις παρεμβάσεις του εξελίσσεται de facto σε θεσμικό συνομιλητή και εταίρο της κυβέρνησης στην προσπάθεια για έξοδο της χώρας από την κρίση.

Τσίπρας: Η ρήξη μας με το παρελθόν της ευνοιοκρατίας θα παραμείνει- Το success story της κυβέρνησης Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC


Οποιαδήποτε προσπάθεια ουσιαστικής αναβάθμισης του ρόλου σας θα στηριχθεί δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Σχεδόν εδώ και ένα χρόνο μετά την ίδρυση γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη καθιέρωσα την τακτική επίσκεψή μου στην βόρεια Ελλάδα όχι μόνο για συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς.

Η πρόταση σας για τη σύσταση Εθνικού συμβουλίου Βιομηχανίας έγινε δεκτή και ήδη υλοποιείται. Ότι είναι η Αθήνα για τον τριτογενή τομέα είναι και η βόρεια Ελλάδα για την Βιομηχανία.


Η Θεσσαλονίκη δικαιωματικά είναι η βιομηχανική πρωτεύουσα της χώρας. Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά θετικό μομέντουμ για την ελληνική Οικονομία. Η χρονιά που διανύουμε είναι η τελευταία για τη χώρα μας σε καθεστώς μνημονίου αλλά και η πιο κρίσιμη. Η πολυετής ύφεση, η υψηλή ανεργία και τα προγράμματα έχουν πιέσει υπέρμετρα την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Τώρα πρέπει να δείξουμε αυτοπεποίθηση και μέγιστη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Η ρήξη μας με το παρελθόν της ευνοιοκρατίας πελατειακών σχέσεων προνομιούχων ελίτ ήταν είναι και θα παραμείνει απόλυτη» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

 «Η υγιής επιχειρηματικότητα που σέβεται τους νόμους, το περιβάλλον είναι αυτή που δεν διστάζει να επενδύσει στην καινοτομία την εξωστρέφεια τον πιο πολύτιμο παράγοντα, στο εργατικό δυναμικό. Το μοντέλο της έντασης γνώσης και όχι έντασης εργασίας είναι αυτό που μπορεί να βγάλει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.


Μας λένε ότι είναι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και στην πράξη επέβαλαν τον προστατευτισμό για τους ημέτερους« πρόσθεσε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM