Η ματαίωση της επίσκεψης Τσίπρα στο Άγιο Όρος έχει πολύ παρασκήνιο

Η ματαίωση της επίσκεψης Τσίπρα στο Άγιο Όρος έχει πολύ παρασκήνιο Facebook Twitter
1

Επισήμως, ο Πρωθυπουργός ματαίωσε το ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στην Αθωνική πολιτεία, προκειμένου να  βρεθεί στα εγκαίνια νέας μοναστηριακής πτέρυγας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, λόγω βεβαρημένου προγράμματος.

Πίσω από τις επίσημες ανακοινώσεις όμως φαίνεται ότι κρύβεται πολύ παρασκήνιο αφού, σύμφωνα με την Καθημερινή, αυτό που οδήγησε στη ματαίωση της επίσκεψης, ήταν η δυσαρέσκεια της αθωνικής κοινότητας που διεμήνυσε στον Πρωθυπουργό ότι μπορεί να πάει στο Άγιο Όρος ως απλός επισκέπτης αλλά όχι ως Πρωθυπουργός. Η αίτία είναι σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι οι μοναχοί δεν είναι ικανοποιημένοι από τη στάση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους αλλά και στο ότι ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει άθεος. Σύμφωνα με τον συντάκτη παρατηρείται στο Άγιο Όρος μια στροφή προς τον ορθόδοξο φονταμενταλισμό.

Πάντως, όταν το 2014 ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Άγιο Όρος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε γίνει επισήμως δεκτός από την αθωνική κοινότητα ενώ είχε γίνει δεκτή και η παράκληση του να μείνει μόνος με την εικόνα του "Αξιον Εστί", κάτι που έγινε για 15 λεπτά.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM