Δύο υπουργοί, δύο απόψεις για τη νέα αξιολόγηση: O Γαβρόγλου λέει πολύ δύσκολη και ο Φλαμπουράρης ευκολότερη της προηγούμενης

Δύο υπουργοί, δύο απόψεις για τη νέα αξιολόγηση: O Γαβρόγλου λέει πολύ δύσκολη και ο Φλαμπουράρης ευκολότερη της προηγούμενης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Διαφορετικές απόψεις για το βαθμό δυσκολίας της νέας αξιολόγησης εκφράζουν δυο υπουργοί της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου και ο υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης με συνεντεύξεις τους που δημοσιεύονται σήμερα σε δυο εφημερίδες.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην εφημ. "Εποχή" εκτίμησε ότι η τρίτη αξιολόγηση θα είναι πολύ δύσκολη γιατί «θα αρχίσουν να διαμορφώνονται οι όροι ολοκλήρωσης του μνημονίου» και υπογράμμισε ότι «πρέπει να είμαστε απόλυτα σταθεροί πως το μονοπάτι που έχουμε χαράξει -σε ένα πλαίσιο συνεννόησης με τους θεσμούς- είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στην έξοδο».

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην εφ. "Νέα Σελίδα", αναφέρει ότι η τρίτη αξιολόγηση θα είναι αρκετά ευκολότερη της δεύτερης. Όπως δηλώνει η κυβέρνηση κατάφερε «να αποτρέψει την ολική καταστροφή και να επαναφέρει την αξιοπιστία της χώρας με τις κατά το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τους πολίτες», επισήμανε ότι η χώρα είναι πλέον θωρακισμένη, μέσω, της επίτευξης σταθερών πρωτογενών πλεονασμάτων, της ανθεκτικότητας του τραπεζικού συστήματος και της αξιοποίησης των γεωπολιτικών μας πλεονεκτημάτων και πρόσθεσε, χαρακτηριστικά, «με αυτή την έννοια, μπορώ να πω ότι οι αιματηρές θυσίες των Ελλήνων πολιτών έπιασαν τόπο και νομίζω ότι, αφού αντέξαμε στη δεύτερη αξιολόγηση, η τρίτη θα είναι αρκετά ευκολότερη».

 

 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ