«Είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, όπου ο βασιλιάς δεν επέτρεπε στον πρωθυπουργό να βάλει τους υπουργούς που ήθελε. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη Τύπου.

 

 Άστοχη η δήλωση συνεργάτη μου περί λογοπαίγνιου φέρεται να είπε.

 

Στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με το ζήτημα της εκτεταμένης ρύπανσης στον Σαρωνικό, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι το θέμα της πετρελαιοκηλίδας από το Αγία Ζώνη ΙΙ, το χειρίστηκε το υπουργείο σε ικανοποιητικό βαθμό και επισήμανε ότι η κινητοποίηση του μηχανισμού ήταν άμεση και αποτελεσματική.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής εκτίμησε ότι τα θαλάσσια ρεύματα συντέλεσαν στην επέκταση της μόλυνσης, ωστόσο αυτό έρχεται σε αντίθεση με επιστημονικές απόψεις που τονίζουν ότι η πετρελαιοκηλίδα μετακινείται στην επιφάνεια της θάλασσας, αναλόγως της διεύθυνσης των ανέμων.

 

Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση για ολιγωρία και την δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι η παραίτηση του κ. Κουρουμπλή πρέπει να γίνει δεκτή, ο ίδιος υποστήριξε: 

 

«Βιάστηκε ο κ. Μητσοτάκης. Τον καλώ να έρθει να δει τη γιγαντιαία προσπάθεια που ίσως πρώτη φορά έχει γίνει στην ιστορία, όπου σκάφη εργάζονται για την άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο σκάφος, να καθαριστεί η θάλασσα από το πετρέλαιο, να καθαριστούν οι ακτές από την πίσσα, όπως επίσης και τα βράχια να καθαριστούν χωρίς χημικά. Ακούω το «πόσο χρόνο χρειάζονται, αυτά τα πράγματα για να γίνουν» και σας λέω ότι όταν τελειώσουν οι 30 μέρες που εμείς λέμε ότι θα έχει τελειώσει, να δούμε τι θα έχει μείνει πίσω».