Αν και το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής αναμένεται να ασχοληθεί με την Ελλάδα κυρίως για τo θέμα της τρίτης αξιολόγησης, ωστόσο από την συζήτηση όπως όλα δείχνουν δεν θα λείψει και το ζήτημα της ElDorado Gold.

 

Ενδεικτικό της σημασίας που φέρεται να δείχνουν οι Βρυξέλλες για το θέμα των επενδύσεων και δη του προβλήματος με την εν λόγω εταιρεία είναι ότι το μεσημέρι της Τετάρτης Ευρωπαίος αξιωματούχος στην καθιερωμένη ενημέρωσή του προς δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η υπόθεση θα συζητηθεί στο Εurogroup, στο πλαίσιο του «τι πρέπει να αποφεύγεται».

 

Προκειμένου δούμε πώς δεν θα πρέπει να γίνονται τα πράγματα φέρεται να σημείωσε.

 

Συγχρόνως, σύμφωνα με την Καθημερινή, ξεκαθάρισε πως αν η Ελλάδα δεν εκταμιεύσει ως τα τέλη Οκτώβρη τα 800 εκατομμύρια που απομένουν από τη δόση της 2ης αξιολόγησης, τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στο ταμείο του προγράμματος και δεν θα είναι πια διαθέσιμα για εκταμίευση. Η Ελλάδα για να λάβει τα χρήματα αυτά θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει ολοκληρώσει την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες πριν από το τέλος του Οκτωβρίου.

 

Σε κάθε περίπτωση στο Eurogroup θα διευκρινιστεί ότι σκοπός  είναι να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση πριν το τέλος του έτους, με 95 προαπαιτούμενα που πρέπει να εφαρμοστούν, κάτι το οποίο είναι εφικτό, καθώς τα περισσότερα έχουν συμφωνηθεί στο παρελθόν.

 

Με πληροφορίες από Καθημερινή