Ενδοκυβερνητικές αναταράξεις: Ο Καμμένος «αδειάζει» τον Βούτση

Ενδοκυβερνητικές αναταράξεις: Ο Καμμένος «αδειάζει» τον Βούτση Facebook Twitter
George Vitsaras / SOOC
0

Ενδοκυβερνητικές «αναταράξεις» φαίνεται πως προκαλούν οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, καθώς ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του.

Υπενθυμίζεται πως ο Ν. Βούτσης  δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ πως «η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, μπορεί να είναι του Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια και του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». «Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά [...] Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας», τόνισε.


Ακόμα, για τις μαθητικές παρελάσεις ο κ. Βούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης για την κατάργησή τους λέγοντας ότι «δεν είναι ό,τι το καλύτερο και δεν είναι τυχαίο ότι δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη».

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας από τον κ. Βούτση

Έντονη ήταν και η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και τονίζει:

«Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM