Σεισμός

O Bαρουφάκης απαντά μέσω Guardian στον Τσίπρα: Βαθιά ασυνεπής

O Bαρουφάκης απαντά μέσω Guardian στον Τσίπρα: Βαθιά ασυνεπής Facebook Twitter
1

Πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην εφημερίδα Guardian και τα όσα είπε για το Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απαντά και πάλι μέσω της βρετανικής εφημερίδας, με επιστολή την οποία η Guardian δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της σελίδα.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται στη φράση του κ. Τσίπρα ότι η επιλογή Βαρουφάκη ήταν ορθή αρχικά για την "πολιτική σύγκρουσης" αλλά το σχέδιο του για το παράλληλο νόμισμα ήταν αναποτελεσματικό, ασαφές και δεν άξιζε να ασχοληθεί κανείς. 

«Δεδομένου ότι παρουσίασα τα σχέδιά μου στον κ. Τσίπρα για να αποτρέψω την επιθετικότητα της τρόικας και να απαντήσω σε ένα πιθανό αδιέξοδο (και οποιαδήποτε κίνηση της τρόικας να εκδιώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη) προτού κερδίσουμε τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, Υπουργός Οικονομικών (κάποιος υποθέτει) με βάση την αξία τους, η απάντησή του αντικατοπτρίζει μια βαθιά ασυνέπεια.

Ή ήμουν η σωστή επιλογή να κηρύξω τη «σύγκρουση» με την τρόικα των δανειστών της Ελλάδας, διότι τα σχέδιά μου ήταν πειστικά ή τα σχέδιά μου δεν ήταν πειστικά και επομένως ήμουν λάθος επιλογή ως πρώτος υπουργός οικονομικών».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι «το επιχείρημα ότι ο Βαρουφάκης ήταν η σωστή επιλογή για την αρχική αντιπαράθεση αλλά το Plan B του ήταν αόριστο που δεν αξίζει καν να μιλάμε για αυτό, αποκαλύπτει αδυναμία διατήρησης μιας ριζοσπαστικής κριτικής των προκατόχων του και την υιοθέτηση του δόγματος ΤΙΝΑ (There Is No Alternative)".

Ακολούθως ο πρώην υπουργός παραπέμπει στο νεοεκδοθέν βιβλίο του για τα γεγονότα και σημειώνει ότι δεν θα ήθελε να προσθέσει κάτι περισσότερο για αυτή την περίοδο.

"Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να τερματιστεί η απερήμωση της Ελλάδας, η οποία προχωράει με τρελό ρυθμό σύμφωνα με τις διατάξεις του τρίτου προγράμματος διάσωσης, των νέων μη βιώσιμων δανείων και της αυθαίρετης αυστηρότητας της αυθαίρετης, αυτοπεριοριζόμενης ανάπτυξης. Είναι το "model prisoner" των δανειστών μας καλύτερο σχέδιο από αυτό που ο κ. Τσίπρας απορρίπτει ως "αδύναμο και αναποτελεσματικό"; Αυτό είναι το ερώτημα", καταλήγει ο κ. Βαρουφάκης.

Πολιτική
1

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM