Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
4

Προβάδισμα επτά μονάδων εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research που δημοσιεύει η εφημερίδα ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει το 23,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 16,2%.


Με αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο, η οποία είναι στο 27%, η διαφορά φτάνει το 9,6% και εμφανίζει με 31,8% τη Ν.Δ. και 22,2% τον ΣΥΡΙΖΑ.


Τα υπόλοιπα κόμματα:

Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» 6,6%

Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΚΙΔΗΣΟ - Κινήσεις - ΕΔΕΜ) 6,4%

ΚΚΕ 6,1%

ΑΝΕΛ 2,6%

Ένωση Κεντρώων 2,3%

Ποτάμι 1,6%

Πλεύση Ελευθερίας 1,6%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%

Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) 1,1%.


Η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού είναι στο 22,5%, ενώ του Κυριάκου Μητσοτάκης στο 30,5%.
Αρνητικά κρίνεται και η συμφωνία στο Eurogroup με το 58,5% να την θεωρεί κακή και το 32,5% να την κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ωραιο πραγμα οι δημοσκοπησεις ! Ειδικα οσες γινονται οταν δεν υπαρχει προεκλογικη περιοδος ! Συνοδευομενες παντοτε απο το αγαπημενο,εδω και χρονια,"κλισε"ολων των φαιδρων παρουσιαστων και μη."Μια δημοσκοπηση δεν ειναι παρα η φωτογραφια της συγκεκριμενης στιγμης"!!Για ετσι νομιμοποιουνται,μετα απο καποιους μηνες ,οταν ,οπως συμβαινει εδω και αρκετα χρονια,αποδειχθει οτι επεσαν εντελως εξω,να μας πουν για την περιφημη "φωτογραφια" το...κλασσικο:"Last Year"!!!Αυτος ειναι και ενας απο τους βασικους λογους που με εχουν οδηγησει να μην σχολιαζω ποτε δημοσκοπησεις.Απλα "ψυχαγωγουμαι" παρακολουθωντας τους κομματικα φανατισμενους να πανηγυριζουν, η να θρηνουν, αναλογα με το εκαστοτε δημοσκοπικο αποτελεσμα !
Ας πάρουν επιτέλους το μήνυμα !Δεν εμπιστεύεται η πλειοψηφία κανέναν ηγέτη σαν τον "απόλυτο" σωτήρα. Ο τελευταίος που προβλήθηκε σαν τέτοιος, αγνός και με ηθικό πλεονέκτημα τιτάνας "σωτήρας" - που θα έσκιζε τα μνημόνια κλπ - ήταν ο Τσίπρας.Το πόσο τιτάνας ήταν το βιώνουμε. Η πολιτική φαντασίωση που υποσχέθηκε στον περίφημο "αδικημένο λαό" για να πάρει την εξουσία και να τον "σώσει" πια, εξακολουθεί να είναι φαντασίωση.Και χρεώνεται το ψέμα και την κομπορρημοσύνη. Και πρέπει να είναι ο τελευταίος που μας "δούλεψε" σαν λαό.Χρειάζονται λοιπόν σύνεση, χαμήλωμα των τόνων, συνεργασία και μακροπρόθεσμο πλάνο.Αρκετή ιδεολογία μας τάϊσαν, ενώ φτάσαμε ακόμη και το στομάχι μας να είναι άδειο. Και είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα για 40 χρόνια !Ενώ οι πολιτικοί πληρώνονται όλοι - ανεξάρτητα από ιδεολογία - με 70000 € τον χρόνο (μέχρι πρόσφατα και κατά 75 % αφορολόγητα). Που κανονικά για μένα θα έπρεπε να έχει νομοθετηθεί ρήτρα, ότι ΌΠΟΤΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΕΤΗ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ, ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ) ΚΑΤΑ Π.Χ. 20 %.