Ο Παπανδρέου απαντάει στον Τσίπρα: Πάμε τώρα στο Καστελόριζο Αλέξη

Ο Παπανδρέου απαντάει στον Τσίπρα: Πάμε τώρα στο Καστελόριζο Αλέξη Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
8

Μέσω twitter απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο σχόλιο που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τον γεμάτο αιχμές διάλογο που είχε νωρίτερα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός «κάλεσε» την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πάνε «μαζί με τον Γιώργο στο Καστελόριζο», όταν τελειώσει το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας. «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω. Θα πάμε στο Καστελόριζο, θα πάρουμε και τον Γιώργο μαζί», είπε συγκεκριμένα.

Απαντώντας, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, έγραψε στο twitter: «Πάμε τώρα Καστελόριζο Αλέξη να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης & εσύ μας φορτώσατε άλλα 5 χρόνια Οδύσσειας!».

Πολιτική
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το 2010 δεν υπήρχε μηχανισμός στήριξης και δημιουργήθηκε για την Ελλάδα. Αν είχαμε χρεωκοπήσει θα είχαν κλείσει τα σύνορα, θα σταματούσε η λειτουργία των νοσοκομείων και των σχολείων, θα υπήρχε έλλειψη τροφίμων και καυσίμων και πιθανότατα θα ξεσπούσαν μεγάλης έκτασης ταραχές και συγκρούσεις. Δεν χρεωκοπήσαμε, με κυβέρνηση ΓΑΠ. Ακολούθησαν οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος με τις γελοιότητες που έχουμε ξεχάσει, τα "δεν πληρώσω" -με άλλες γελοίες δικαιολογίες, οι δηλώσεις Σαμαρά στο Ζάππειο -που ξεχάστηκαν όταν εξελέγη και ακολούθησε τον ίδιο δρόμο, οι δηλώσεις Τσίπρα για κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο, επιστροφή 13ης σύνταξης, βασικό μισθό ξανά στα 751 ευρώ και η εκλογή του. Μετά το καλοκαίρι του 2015 που παραλίγο να βρεθούμε εκτός ευρώ, απομάκρυνε τους ιδεοληπτικούς και ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Επιμένετε ότι ΓΑΠ και Τσίπρας είναι το ίδιο; Μόνον ο φίλος του δεύτερου το πιστεύει ίσως αυτό (ναι ο γνωστός Κώστας ...)
foodinspector εγώ συμφωνώ μαζί σου. Φυσικά δεν είναι το ίδιο. Ο ένας έκανε ότι μπορούσε και χρειαζόταν για να μην διαλυθεί η χώρα, ο άλλος προσπάθησε να τη διαλύσει εξυπηρετώντας τα συμφέροντα που τον ανέδειξαν στην εξουσία. Φυσικά δεν είναι το ίδιο. Επειδή μερικοί ηλίθιοι σαχλαμαρίζουν με τον ΓΑΠ, δεν σημαίνει τίποτα. \======
Με παρεξηγήσατε, έγραψα "τιτανομαχία" γιατί βάζω και την Φώφη μέσα :-)Σκελετορ, αν ο Τσίπρας δεν ήταν ο χειρότερος πρωθυπουργός που είχαμε τα τελευταία χρόνια--όπως αναμφίβολα είναι (εκτός και αν σε λένε F1.8)--θα ήταν απλώς ένα φαιδρό από όλες τις απόψεις άτομο. Τον έχω λούσει κάμποσες φορές με χαρακτηρισμούς στο παρελθόν (υπό μορφήν ασύνδετου σχήματος), δεν θεωρώ σκόπιμο να τους επαναλάβω. Όσον αφορά την σύγκριση Τσίπρα-Γιωργάκη (από τα καυτά ερωτήματα της εποχής μας): Παραμονές του δημοψηφίσματος και των capital controls θυμάμαι πως είχα την ίδια ακριβώς συζήτηση με τον Λαμπρο Κοντο--ήταν η εποχή που εσείς οι δύο είχατε ακόμα εν γένει φιλικές σχέσεις, κι εγώ επίσης τον έπαιρνα στα σοβαρά σε γενικές γραμμές (κυρίως δε, σεβόμουν την ηλικία του). Με είχε "εγκαλέσει" λοιπόν τότε, όταν είχα πει πως ο Τσίπρας είναι ο πιό επικίνδυνος πρωθυπουργός που είχαμε ποτέ, λέγοντάς μου πως ο ΓΑΠ είναι απλά εκτός συναγωνισμού, και είχα συμφωνήσει, κυρίως γιατί τότε ακόμα τον Τσίπρα τον θεωρούσα απρόβλεπτο (μετά βέβαια μας προέκυψε τόσο προβλέψιμος όσο 153 "ναι σε όλα"). Και ως απρόβλεπτο τον φοβόμουν, και όταν φοβάσαι κάποιον τείνεις να τον παίρνεις στα σοβαρά--έστω και λίγο.Στα σοβαρά ;-) τώρα, skeletor και food inspector : Φυσικά και ο Τσίπρας είναι ο απόλυτος (μέχρι στιγμής) πάτος, με αστρονομική διαφορά από τον δεύτερο (τον Κωστάκη). Αλλά μην πάμε να βγάλουμε τον ΓΑΠ σοβαρό, για όνομα του θεού. Ο ΓΑΠ μας έβαλε στο Μνημόνιο για να μην χρεοκοπήσει η χώρα στα χέρια του απλά και μόνο. Αλίμονο που θα θεωρήσουμε τον μηχανισμό στήριξης δημιούργημα του ΓΑΠ! Στην συνέχεια ο ΓΑΠ είπε το περίφημο "αφήστε μας τώρα να κάνουμε με την ησυχία μας τις μεταρρυθμίσεις μας" και άραξε για καμπόσους μήνες αφού πρώτα έβγαλε τα άπλυτα της χώρας στην φόρα, κάτι εντελώς περιττό και καταστροφικό (και ας συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα είπε, και με το παραπάνω). Βασικά ήθελε να το παίξει σοβαρός στους Ευρωπαίους μην κάνοντας τίποτα. Δεν είχε το παραμικρό θάρρος ούτε και τις ικανότητες να κάνει μεταρρυθμίσεις. Στην πιό κρίσιμη φάση είχαμε αυτόν τον γελοίο που είχε και παράκρουση μεγαλείου πως είναι καθηγητής/διανοούμενος (πρώτος αυτός πριν τον--συνεργάτη του--Βαρουφάκη). Θυμάστε τον τρόπο με τον οποίον ο ΓΑΠ έπεσε το 2011, αφού προσπάθησε πρώτα να παραιτηθεί ιδιωτικώς στον πολιτικό του αντίπαλο Σαμαρά και στην συνέχεια εξευτελίστηκε στις Κάννες;Όσο για το Πασοκ, που έχεις γράψει 2-3 φορές τελευταία Σκελετορ πως το σέβεσαι ως κόμμα. Σοβαρά τώρα, σέβεσαι το Πασόκ της Φώφης; Ο Βενιζέλος μπορεί να λέει σωστά πράγματα στις αναλύσεις του και να έχει γίνει σόφρων και σοβαρός πολιτικός, και τα στερνά σαφώς και τιμούν τα πρώτα στην περίπτωσή του (χωρίς να ξεχνάμε καθόλου τον βίο και πολιτεία του ως πολιτικάντη στο παρελθόν, βεβαίως βεβαίως). Αλλά βασικά that's it. Μην πέσουμε στην παγίδα να ωραιοποιούμε κόμματα και πρώην πρωθυπουργούς που δεν το αξίζουν, επειδή οΤσίπρας και η κυβέρνησή του είναι αυτοί που είναι.
Γεια σου Άστα Χέστα,Καταρχήν – just to be sure – διευκρινίζω ότι δεν υπήρχε μομφή προς εσένα σε κάποιο προηγούμενο σχόλιο. Ο Τσίπρας είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας, εκτός κι αν είσαι έμμισθος του Κόμματος. Είναι φαιδρό άτομο, ένας αγράμματος τίποτας που ο σοφός λαός τον έκανε πρωθυπουργό γιατί νόμιζε ότι με τσαμπουκαλίκια του δρόμου θα μασήσει το παγκόσμιο σύστημα και θα συντηρήσει την ελληνική φαυλοκρατία. Ας τα λουστεί τώρα ο λαός και την επόμενη φορά να σκεφτεί καλύτερα το μέλλον του και της χώρας.Γενικά, δεν το λέω ως μομφή προς κανέναν, δεν έχω φιλικές σχέσεις με έμμισθους του Κόμματος, ειδικά αν γνωρίζω ότι είναι έμμισθοι του Κόμματος. Ο ΓΑΠ δεν είναι προδότης. Ο ΓΑΠ δεν φέσωσε δισεκατομμύρια τον ελληνικό λαό. Ο ΓΑΠ δεν έσωσε το τομάρι του στις πλάτες της χώρας και των πολιτών. Το αν έκανε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε, αν το ένα αν το άλλο, όλα μπορούμε να τα κρίνουμε σήμερα με την ασφάλεια που μας προσφέρει η ιστορία και το γεγονός ότι παρόλο που υπήρξε οργανωμένη προσπάθεια να βγει η χώρα από την ΕΕ και να χρεοκοπήσει, η χώρα είναι ακόμα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.Ο Τσίπρας προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν πρωθυπουργό στην ιστορία της χώρας. Ο Τσίπρας θα κριθεί όταν δικαστεί για τα εγκλήματά του κατά του έθνους. Μόνον τότε.Ο ΓΑΠ έπαιξε το δικό του ρόλο στην κρίση του 2009-2010 και φυσικά έχει το μερίδιο που του αναλογεί στη σύσταση του EFSF. Δεν ξέρω γιατί μηδενίζεις την προσπάθειά του. Υπήρξε συνομιλητής όλων των θεσμικών οργάνων της εποχής και σε αντίθεση με τους καραγκιόζηδες που μας κυβερνούν σήμερα, ο ΓΑΠ ήταν άνθρωπος που τον σέβονταν. Φυσικά η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν πολύ πιο αποτελεσματική, μείωσε τις δαπάνες, μείωσε τη φορολογία, κούρεψε το χρέος, βγήκε στις αγορές, έφερε τη χώρα πίσω στην ανάπτυξη, είχε δρομολογήσει την προληπτική πιστωτική γραμμή κοκ, αυτό δεν καθιστά τον ΓΑΠ άχρηστο όμως. Ο ΓΑΠ είχε να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Ας μην τα βλέπουμε όλα τόσο μηδενιστικά. Κάποια ιστορικά στοιχεία που αναφέρεις δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά δεν μπορώ να μπω σε αυτήν την κουβέντα. Τον Βαρουφάκη πάντως τον σούταρε ως άσχετο, απλώς για την ιστορία.Το ΠΑΣΟΚ δεν θα το ψηφίσω εγώ προσωπικά όταν γίνουν εκλογές και ΑΝ είμαι στην Ελλάδα για να ψηφίσω. Θα ψηφίσω ΝΔ, το έχω πει ξεκάθαρα. Αν το διακύβευμα ήταν ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΕΛ προφανώς θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ ακόμα και με τη Φώφη. Το αναφέρω ρητά και κατηγορηματικά, χωρίς να λέω ασούμε ότι ποτέ δεν ψήφισα τον έναν ή τον άλλο, πάντα ψήφιζα μικρά κόμματα, όλοι ίδιοι είναι, έλα μωρέ όλα απ’ έκω γίνονται, και τελικά να είμαι έμμισθο συριζοτρόλ, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις φίλε μου. :)