Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Τσίπρα - Καμίνη στο Μαξίμου

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Τσίπρα - Καμίνη στο Μαξίμου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕ
0

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσουν πρωτοβουλίες για μια Αθήνα βιώσιμη και ασφαλή εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. «Να ανταλλάξουμε σκέψεις πάνω στο κοινό -θέλω να πιστεύω όραμα-» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως η πόλη χρειάζεται μητροπολιτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Καμίνη ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τις προσπάθειες με όλες της τις δυνάμεις, αναγνωρίζοντας πως το βάρος ανήκει στην αυτοδιοίκηση.

Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνοντας ότι οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον Δήμο, «αρκεί να εξασφαλίσουμε θεσμική αρτιότητα και οικονομική βιωσιμότητα».

Τέλος ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στην τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας, λέγοντας πως μπορούμε να κινηθούμε μαζί μιας και η Αθήνα γίνεται ελκυστικός τουριστικός προορισμός.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την πρόσκληση και ζήτησε να υπάρξει στενή συνεργασία της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού με την κυβέρνηση.

Για την Αθήνα παρουσιάζεται μεγάλη ευκαιρία, καθώς για τρίτη χρόνια καταγράφει αύξηση του τουρισμού, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας την ανάγκη να μην δίδεται η εντύπωση μιας ανασφαλούς πόλης, με εικόνες υποβάθμισης. «Έχω να μοιραστώ πολλά μαζί σας και για το θεσμικό κομμάτι αλλά και για το οικονομικό», είπε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM