Επιστολή Φερχόφστατ προς Τσίπρα: Μην εκδώσετε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Επιστολή Φερχόφστατ προς Τσίπρα: Μην εκδώσετε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς Facebook Twitter
Theodore Manolopoulos / SOOC
4

Ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετική με την τύχη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία και των οποίων η υπόθεση εξετάζεται αύριο στον Άρειο Πάγο.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την εν λόγω επιστολή ο κ. Φερχόφσταντ υπενθυμίζει τη θεμελιώδη σημασία που έχει ο σεβασμός των βασικών αρχών της ΕΕ οι οποίες υποχρεώνουν, όπως σημειώνεται, τα κράτη-μέλη της να μην εκδίδουν ανθρώπους, ανεξαρτήτως της ενοχής τους, σε χώρες όπου θα βρεθούν εκτεθειμένοι σε κινδύνους βασανισμών ή άλλων απάνθρωπων μεταχειρίσεων.

«Δυστυχώς στους περασμένους πέντε μήνες μετά το πραξικόπημα είδαμε χιλιάδες Τούρκους πολίτες να συλλαμβάνονται. Ο τρόπος που εφαρμόζονται οι νόμοι μετά το πραξικόπημα τροφοδοτεί σοβαρές ανησυχίες για το σεβασμό των απαραβίαστων δικαιωμάτων που εγγυάται το τουρκικό σύνταγμα, περιλαμβανομένου του δικαιώματος της ζώης, της σωματικής ακεραιότητας, της πνευματικής ύπαρξης, του τεκμηρίου της αθωότητας και του δικαιώματος για μια δίκαιη δίκη. Αυτές οι ανησυχίες διατυπώθηκαν και από την Κομισιόν και το Ευρωπαίο Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» προσθέτει στην επιστολή ο Φερχόφστατ.

Και καταλήγει: «Ελπίζω να συμμερίζεστε την άποψή μου για την ανάγκη διατήρησης και πλήρους σεβασμού των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αξιών και αρχών, στη διαμόρφωση των οποίων συνέβαλε η Ελλάδα σ' ολόκληρη την ευρωπαϊκή ιστορία και στα οποία η Ελλάδα αποφάσισε να συμμορφωθεί με την συμμετοχή της στην Ε.Ε. και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ελπίζω ειλικρινά οι ελληνικές αρχές να καθοδηγούνται απ' αυτές τις αρχές όταν θα αποφασίσουν για την τύχη των οκτώ αξιωματικών».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
o Φερχόφστατ έχει δίκιο. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση οχι μόνο για την πιθανότητα δίκαιης αντιμετώπισης από το καθεστώς Ερντογάν αλλά ακόμη και για το δίκαιο του αιτήματος της έκδοσης.Θα πρέπει να παρέμβει της ΕΕ ώστε να δοθεί άσυλο στους οκτώ και στις οικογένειές τους και να μοιραστούν σε Ευρωπαϊκές χώρες.
Εγώ απορώ που μετά από τόσες υποψίες και μαρτυρίες για το τι γίνεται στην γείτονα, υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να εκδοθούν αυτοί οι άνθρωποι στην Τουρκία. Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που το διαπραγματευόμαστε κιόλας. Τα κουνήματα και τις μαγκιές μόνο στην Ευρώπη ξέρετε να τα κάνετε, αλλά με τον Ταγίπ ψαρώνετε - εδώ σας θέλω!