Σε μία μάλλον ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών.

 

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του άρθρου Τόμσεν στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η ελληνική πλευρά εξέφρασε τα παράπονά της προς τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, τονίζοντας πως η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνεται μέσω blogs.

 

Με τη σειρά της, η εκπρόσωπος του Ταμείου, αναφερόμενη στο άρθρο Τόμσεν, ανέφερε ότι δεν δυσκόλεψε τη συζήτηση και πως απλώς καταγράφηκαν οι θέσεις του ταμείου για το ελληνικό ζήτημα.

 

Αρμόδιες πηγές επιβεβαίωσαν ότι στη σημερινή συνάντηση έγινε συζήτηση και για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

 

Η σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη του νέου γύρου συζητήσεων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες.

 

Με βάση την ενημέρωση που έγινε από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ο στόχος του νέου γύρου συζητήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών είναι τις επόμενες ημέρες να κλείσει η συμφωνία για όσο τον δυνατόν περισσότερα σημεία του Staff Level Agreement. Μεταξύ αυτών είναι και ο προϋπολογισμός του 2018. Οι συναντήσεις θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής των Θεσμών.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr