Το εργασιακό καθεστώς και το υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις θα είναι τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν αύριο τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

 

Οι επαφές των επικεφαλής των κλιμακίων θα διαρκέσουν περίπου μία εβδομάδα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως το EuroWorking Group στις 28 Νοεμβρίου, προκειμένου μετά το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να ληφθούν οι αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Οι αυριανές συναντήσεις έχουν ως εξής:

11:00-12:30 Επισκόπηση.
17:00-18:00 Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.
18:00-19:00 Αγορά εργασίας.

 

Σημειώνεται πως αύριο θα είναι η πρώτη συνάντηση της νέας υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των θεσμών, για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά. Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

 

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως τα θέματα που θα υποστηρίξει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στην αυριανή συνάντηση και αποτελούν τη βασική διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς, είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων, η προστασία των ορίων των ομαδικών απολύσεων, καθώς και η μη επαναφορά του λοκ-άουτ (ανταπεργία).

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr