Μουζάλας: «Το πολύ 2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη»

Μουζάλας: «Το πολύ 2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη» Facebook Twitter
0

Ο Γιάννης Μουζάλας με σημερινές του δηλώσεις στο Ράδιο Κρήτη διέψευσε το χθεσινό δημοσίευμα του ekriti που αναφερόταν σε εισαγωγή 3000 προσφύγων από την Γερμανία καθώς και τα όσα υποστήριξε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, χαρακτηρίζοντάς τα «φαντασίωση και ψέμα».

Σημείωσε δε, πως η Συνθήκη του Δουβλίνου δεν έχει απολύτως καμία ισχύ, δεν εφαρμόζεται και κατέπεσε ιστορικά. Μάλιστα ανέφερε πως τέτοια δημοσιεύματα είναι εθνικά επιζήμια.

Ο κ. Μουζάλας έκανε εκτενή αναφορά στην σύσκεψη στην Περιφέρεια υποστηρίζοντας πως ήταν καθαρά προσωπική του πρωτοβουλία τόσο το περιεχόμενο αυτής όσο και ο αριθμός των συμμετεχόντων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «δεν είναι παραγωγικό να μιλάς με 40 άτομα».

 

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η τοποθέτηση του απέναντι σε δημάρχους και φορείς που αντιδρούν, τονίζοντας ότι η Κρήτη δεν είναι η εκλεκτή φυλή να μην δέχεται πρόσφυγες. «Με τι μούτρα δήμαρχοι του νησιού θα πουν σε συναδέλφους του από την υπόλοιπη Ελλάδα ότι εμείς δεν δεχόμαστε;» διερωτήθηκε κατά στη συνέντευξή του στο Ραδιο Κρήτη. 

Σκληρή απάντησή ωστόσο στον κ. Μουζάλα έδωσαν τόσο ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης όσο και ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς. Ο πρώτος μέσω twitter σημείωσε: «Ο Μουζάλας διαψεύδει την "εισαγωγή" 3000 μεταναστών απο την Γερμανία. Θα μας πει τι έχουν αποφασίσει εν κρυπτώ για την Κρήτη πριν 3 μέρες;».

Ενώ ο Νότης Μαριάς μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη χαρακτήρισε τον κ. Μουζάλα «επικίνδυνο για τη χώρα, λαϊκιστή και άσχετο στο μεταναστευτικό» ενώ ζήτησε να παρέμβει ο Πρωθυπουργός.

 

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις αναφορές για μεταφορά 3.000 μεταναστών και προσφύγων από τη Γερμανία επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για χυδαίο λαϊκισμό.

 

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη για τις δηλώσεις του στο ίδιο μέσο σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να μοιραστούν παντού οι μετανάστες; Πρέπει να τους έχει όλους ο Τζιτζικώστας, ο Αγαπητός, ο Μπακογιάννης; Ο κ. Τζιτζικώστας έχει 40% των προσφύγων στην περιφέρειά του. Βάλανε γερές πλάτες και είναι ΝΔ». 

Επίσης ανέφερε πως η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη αφορά «το πολύ 2000» ενώ διευκρίνισε πως οι πρόσφυγες θα μετακινηθούν από την υπόλοιπη Ελλάδα και όχι από το Βερολίνο. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM
Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM