Στουρνάρας: Η ευρωζώνη θα αναγνωρίσει το βάθος της ύφεσης

Στουρνάρας: Η ευρωζώνη θα αναγνωρίσει το βάθος της ύφεσης Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, η ευρωζώνη θα αναγνωρίσει το βάθος της ύφεσης και θα συζητήσει ενδεχόμενες προσαρμογές του προγράμματος, αρκεί να βεβαιωθεί για τη δική μας δέσμευση για συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει να σταματήσουν οι πληρωμές από τον αναπτυξιακό νόμο, εξαιτίας των κρουσμάτων διαφθοράς που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Αυτό, όπως είπε, θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα ειδικά στο σημερινό περιβάλλον ύφεσης.

'Άσκησε επίσης κριτική στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη ροή των χρηματοδοτήσεων προς τη χώρα μας, καθώς όπως είπε, δεν μπορεί η ΕΤΕπ να συμπεριφέρεται όπως μια κλασική εμπορική τράπεζα.

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ακόμη ότι:

- Το υπουργείο θα επανεξετάσει τη λίστα με τα 250 εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που είχε υποδείξει μελέτη του ΣΕΒ για να διαπιστωθεί ποια παραμένουν.

- Βρίσκεται υπό κατάρτιση λίστα έργων που θα ενταχθούν στα διευρωπαϊκά δίκτυα και θα χρηματοδοτηθούν από τα "ομόλογα έργων" που θα δημιουργηθούν, σύμφωνα με την απόφαση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

- Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να λειτουργήσει στην πράξη το φαστ τρακ στις επενδύσεις.

- Οι προτάσεις περί επιστροφής της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο υπουργείο Εμπορίου ως διεύθυνσης είναι λανθασμένες και θα μας γυρίσουν χρόνια πίσω.

Τέλος χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να το ανεξαρτητοποιήσει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM
Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM