Ο πρόεδρος της Δημιουργίας, Ξανά, δήλωσε πως δεν είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, απαντώντας σε δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν να παρουσιάζει στο βιογραφικό του ότι σπούδασε στο εν λόγω πανεπιστημιακό ίδρυμα.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τζήμερος δήλωσε πως αν και τελειόφοιτος του πανεπιστημίου, δεν αποφοίτησε, τονίζοντας πως επέλεξε συνειδητά «να μην ενδώσει σ' ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αδυνατεί να προσφέρει ουσιαστική παιδεία και ασφυκτιά μέσα στα στενά όρια του κομματικού συνδικαλισμού».

 

O ίδιος έχει δηλώσει σε δημόσια ομιλία του για το φορολογικό σύστημα: «Παρόλο που ήμουν αριστούχος και υπότροφος στην ΑΣΟΕ, δεν πήρα ποτέ πτυχίο από αυτή τη σχολή γιατί δεν άντεχα να υφίσταμαι κάθε μέρα το πολιτισμικό σοκ που σήμαινε η σπουδή στην ΑΣΟΕ εκείνη την περίοδο. Βεβαίως σπούδασα οικονομικά και το έκανα για εμένα. Δεν μετάνιωσα για αυτήν μου την επιλογή γιατί αισθανόμουν πως η πορεία μου στο εκπαιδευτικό σύστημα ήταν μια οδυνηρή πορεία χαμένου χρόνου. Αυτό με οδήγησε στο να σπουδάσω τους τομείς του επιστητού που με ενδιέφεραν, ακριβώς επειδή η γνώση είναι μια αυταξία».

 

 

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Β. ΜΑΚΡΗ: "Οι συνειδητές επιλογές και ο Τζήμερος"