Επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν νέο είδος φάλαινας, στο Μεξικό

Επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν νέο είδος φάλαινας, στο Μεξικό Facebook Twitter
Πηγή φωτό Sea Shepherd
0

Επιστήμονες εκτιμούν ότι εντόπισαν ένα είδος φάλαινας που ήταν άγνωστο έως τώρα, ανοιχτά των δυτικών ακτών του Μεξικού.

Τρεις φάλαινες με ρύγχος εντοπίστηκαν τον προηγούμενο μήνα από ομάδα επιστημόνων που εργάζονταν κοντά στα νησιά Σαν Μπενίτο, περίπου 300 μίλια από τα σύνορα με τις ΗΠΑ. Η ομάδα είχε ξεκινήσει έρευνα με σκοπό να ανακαλύψει τι είδους φάλαινες έκαναν ένα άγνωστο ακουστικό σήμα, που είχε καταγραφεί στη θάλασσα.

Επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν νέο είδος φάλαινας, στο Μεξικό Facebook Twitter
Πηγή φωτό Sea Shepherd

Οι ειδικοί κατάφεραν να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν τις τρεις φάλαινες, ενώ ηχογράφησαν και τα ακουστικά σήματά τους, χρησιμοποιώντας υποβρύχιο μικρόφωνο. Οι τρεις ερευνητές είναι «πολύ σίγουροι» ότι πρόκειται για νέο είδος φάλαινας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν. Η ανάλυση γενετικού δείγματος θα δείξει αν έχουν δίκιο.

Επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν νέο είδος φάλαινας, στο Μεξικό Facebook Twitter
Πηγή φωτό Sea Shepherd

«Είδαμε κάτι καινούριο. Κάτι απρόσμενο σε αυτή την περιοχή, κάτι που δεν ταιριάζει- οπτικά ή ακουστικά- με οτιδήποτε που είναι γνωστό ότι υπάρχει», δήλωσε ο ένας από τους ερευνητές, ο Τζέι Μπάρλοου.

«Μου προκαλεί ανατριχίλα η σκέψη ότι μπορεί να καταφέραμε κάτι που οι περισσότεροι θα έλεγαν ότι είναι πραγματικά απίθανο, να ανακαλύψουμε ένα μεγάλο θηλαστικό που υπάρχει στον πλανήτη, το οποίο είναι απολύτως άγνωστο στην επιστήμη», συμπλήρωσε.

Κάθε είδος φάλαινας στέλνει ένα μοναδικό ακουστικό σήμα μέσα στο νερό και αυτός ο ήχος δεν είχε καταγραφεί ποτέ. Επιπλέον, η αρχική ανάλυση των χαρακτηριστικών αυτών των φαλαινών δείχνει ότι πρόκειται για νέο είδος, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

 


Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM