Υπερδιπλασιάστηκαν οι ελέφαντες στην Κένυα μέσα σε 30 χρόνια

Υπερδιπλασιάστηκαν οι ελέφαντες στην Κένυα μέσα σε 30 χρόνια Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των ελεφάντων στην Κένυα υπερδιπλασιάστηκε από το 1989 μέχρι το 2018, χάρη στις εντατικές προσπάθειες καταπολέμησης της λαθροθηρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Το 1989 στην Κένυα ζούσαν μόνο 16.000 ελέφαντες και σήμερα, ο αριθμός τους φτάνει τις 34.000, είπε ο υπουργός Νατζίμπ Μπαλάλα. «Την τελευταία διετία καταφέραμε να σταματήσουμε τη λαθροθηρία σ' αυτήν τη χώρα», είπε στους δημοσιογράφους, σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Εθνικό Πάρκο Αμποσέλι.

Από τις αρχές του έτους έχουν σκοτωθεί από λαθροκυνηγούς μόνο 7 ελέφαντες, από 34 το 2019 και 80 το 2018.

Στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης ο υπουργός συμμετείχε στη διαδικασία εφαρμογής κολάρου εντοπισμού σε έναν νεαρό αρσενικό ελέφαντα και στη «βάφτιση» δυο νεογέννητων διδύμων.

Τα προηγούμενα χρόνια η λαθροθηρία είχε αυξηθεί στην Κένυα και σε άλλες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, όπου συμμορίες σκότωναν ελέφαντες και ρινόκερους για να πουλήσουν το ελεφαντόδοντο και τα κέρατα τους στις ασιατικές αγορές, όπου χρησιμοποιούνται στη λαϊκή ιατρική.

Το 2016 ο πρόεδρος Ουχούρου Κενιάτα έκαψε χιλιάδες χαυλιόδοντες ελεφάντων και κέρατα ρινόκερων, καταστρέφοντας έτσι ένα απόθεμα που άξιζε μια περιουσία για τους λαθρεμπόρους και στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει το εμπόριο άγριων ζώων.

Η κυβέρνηση επιβάλλει επίσης αυστηρότερες ποινές φυλάκισης και βαρύτερα πρόστιμα σε όσους καταδικάζονται για λαθροθηρία ή για λαθρεμπόριο άγριων ζώων, με το σκεπτικό ότι πλήττεται ο τουρισμός, μια από τις βασικές πηγές συναλλάγματος στη χώρα.

Ο Μπαλάλα είπε πάντως ότι λόγω της πανδημίας της Covid-19 εκτιμάται ότι ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Κένυα θα μειωθεί κατά 80-90% το φέτος και του χρόνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Περιβάλλον / Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Πλέον μπορεί κάποιος να δει πού βρίσκεται η παραλία με το πιο γαλάζιο νερό στον κόσμο, χάρη σε έναν νέο κατάλογο που συνέταξε η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών CV Villas
NEWSROOM