Θετικά στον κορωνοϊό 8 αιλουροειδή στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ

Θετικά στον κορωνοϊό 8 αιλουροειδή στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Bronx Zoo
0

Σε οχτώ ανέρχονται πλέον τα αιλουροειδή που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ

To γεγονός ανακοίνωσε η Wildlife Conservation Society, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται τον φημισμένο ζωολογικό κήπο στη Νέα Υόρκη. Σημειώνεται ότι στις αρχές Απριλίου έγινε γνωστό ότι μία θηλυκή τίγρης της Μαλαισίας στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Στη πιο πρόσφατη ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε ότι τρεις τίγρεις και τρία αφρικανικά λιοντάρια άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα στις αρχές Απριλίου, όταν ανακοινώθηκε ότι η τετράχρονη μαλαισιανή τίγρη, που ονομάζεται Nadia, ήταν θετική στον κορωνοϊό. Τα έξι ζώα βρέθηκαν θετικά στον ιό μετά από τη διενέργεια των σχετικών τεστ. Μία ακόμη τίγρης, ήταν επίσης θετική στον κορωνοϊό, χωρίς ωστόσο να έχει συμπτώματα. 

Όπως μεταδίδει το CNN, τα αιλουροειδή μολύνθηκαν από μέλος του προσωπικού που ήταν θετικό αλλά χωρίς συμπτώματα. Πλέον έχουν παρθεί περισσότερα προληπτικά μέτρα για το προσωπικό που φροντίζει τα αιλουροειδή και στους τέσσερις ζωολογικούς κήπους της πολιτείας της Νέας Υόρκης.  Και οι τέσσερις έχουν κλείσει από τα μέσα Μαρτίου, δήλωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ ανέφερε ότι τα ζώα συμπεριφέρονται τώρα κανονικά, τρώνε καλά και δεν βήχουν τόσο πολύ.

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM