Νότια Κορέα: Σφαγή χιλιάδων γουρουνιών με αφρικανική πανώλη - Κοκκίνισε ποταμός από το αίμα

Νότια Κορέα: Σφαγή χιλιάδων γουρουνιών με αφρικανική πανώλη - Κοκκίνισε ποταμός από το αίμα Facebook Twitter
4

Κόκκινος έγινε ένας ποταμός στη Νότια Κορέα εξαιτίας της σφαγής χιλιάδων γουρουνιών με στόχο την αποτροπή της διάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων

Οι αρχές της Νότιας Κορέας θανάτωσαν 47.000 γουρούνια σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τη διάδοση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις παρέσυραν το αίμα από το σημείο ταφής των γουρουνιών σε έναν παραπόταμο του ποταμού Ιμτζίν. Η αφρικανική πανώλη των χοίρων είναι λοιμώδης και δεν θεραπεύεται, επικίνδυνη για τους ανθρώπους ενώ τα ζώα που έχουν μολυνθεί έχουν σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να επιβιώσουν. Οι τοπικές αρχές ωστόσο επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης άλλων ζώων καθώς της σφαγής είχε προηγηθεί απολύμανση. Παράλληλα πάρθηκαν έκτακτα μέτρα για να αποτραπεί περαιτέρω ρύπανση. 

Η σφαγή πραγματοποιήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Τα κουφάρια των ζώων έμειναν μέσα σε φορτηγά κοντά στον χώρο ταφής στα σύνορα της χώρας εξαιτίας μίας καθυστέρησης στην παραγωγή πλαστικών κοντέινερ που χρησίμευαν για τη μεταφορά τους. Οι Αρχές της χώρας ωστόσο ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα δημιουργήσει μία ομάδα που θα ελέγξει όλους τους 101 χώρους ταφής των γουρουνιών. 

Νότια Κορέα: Σφαγή χιλιάδων γουρουνιών με αφρικανική πανώλη - Κοκκίνισε ποταμός από το αίμα Facebook Twitter
Νότια Κορέα: Επιχείρηση ταφής γουρουνιών - 09/2019Φωτογραφία Αρχείου - ΕΡΑ

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχουν επιβεβαιωθεί 14 κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε τοπικές φάρμες. Περίπου 300.000 γουρούνια έχουν σφαγιαστεί. Από τις 09 Οκτωβρίου δεν έχουν επιβεβαιωθεί νέα κρούσματα. Ωστόσο πάνω από 20 αγριόχοιροι βρέθηκαν νεκροί στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. 

 

Με πληροφορίες από BBC/koreabizwire.com

Περιβάλλον
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτή είναι όντως η επίσημη αφήγηση.Η οποία μπάζει (και πολύ μάλιστα) σε ένα απλό σημείο: Αν δεν μεταδίδεται, γιατί δεν δίνουν το κρέας των γουρουνιών στην κατανάλωση; Γιατί ξοδεύουν τόσα λεφτά στην διαχείριση των πτωμάτων;Θα μπορούσαν να τα κάνουν μπριζόλες και να βγάλουν φράγκα, αντί να ξοδεύουν τόσα πολλά για υγειινή ταφή, κάψιμο κ.α.Μήπως είδες το τι φοράνε οι τύποι; Ολόσωμες φόρμες και μάσκες. Κάπως υπερβολική προστασία για κάτι τόσο "ακίνδυνο για τον άνθρωπο" θα έλεγα.Αξιοσημείωτο πάντως ότι το μόνο που βρήκε κάποιος να σχολιάσει είναι το αν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο.
Η νόσος είναι εξαιρετικά μεταδοτική για τους χοίρους και μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και από υπολείμματα κρέατος. Αυτός είναι ο λόγος που δε δίνεται το κρέας στην κατανάλωση, κανένας δε ρίσκαρει τη μετάδοση. Οι απώλειες σε παραγωγή, διαχείριση νεκρών κλπ είναι τεράστιες, συμπεριλαμβανομένου ότι κανένας δε θα άγγιζε μια μπριζόλα με αιμορραγίες. Τέλος φυσικά και μας ενδιαφέρει πρωτίστως ο άνθρωπος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μεριμνούμε και για τα συμπαθή μας τετράποδα