Θαλάσσιος ίππος βύθισε ρωσικό σκάφος στον Αρκτικό - Προστάτευε τα νεογνά του

Θαλάσσιος ίππος βύθισε ρωσικό σκάφος στον Αρκτικό - Προστάτευε τα νεογνά του Facebook Twitter
Φωτογραφία: Wikipedia
0

Ένας θαλάσσιος ίππος επιτέθηκε και βύθισε ένα μικρό αποβατικό σκάφος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στον Αρκτικό Ωκεανό την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί. 

Σύμφωνα με υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το θηλυκό θηλαστικό προστάτευε τα μωρά του όταν εμβόλισε το σκάφος που μετέφερε μία ομάδα επιστημόνων στις ακτές της Αρκτικής. Οι επιστήμονες ήταν μέλη μίας κοινής αποστολής του Northern Fleet, του στόλου της Ρωσίας στον Αρκτικό Ωκεανό, και του Russian Geographical Society (RGO). 

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στις ακριβείς και καλά συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού του Northern Fleet «που κατάφεραν να απομακρύνουν το σκάφος από τα θηλαστικά χωρίς ωστόσο να τα πληγώσουν». Το Russian Geographical Society, σε ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε ότι το σκάφος βυθίστηκε και διευκρίνισε ότι οι επιβαίνοντες έφθασαν σώοι στην ακτή. Τα αποβατικά σκάφη, μικρά σε μέγεθος και με μεγάλες ικανότητες ελιγμών, χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν το προσωπικό σε περιοχές όπου τα μεγαλύτερα σκάφη, όπως το ρυμουλκό ALTAΙ που φιλοξενεί τα μέλη της αποστολής, δεν μπορούν να προσεγγίσουν. 

Σύμφωνα με το Τhe Βarents Οbserver στην περιοχή πετούσε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε στην περιοχή, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό προκάλεσε την αντίδραση του θηλαστικού. 

Το Russian Geographical Society πρόσθεσε: «πρόσφατα γράψαμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα μέλη της αποστολής. Άγρια ζώα, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες. Το περιστατικό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι κανείς δεν περιμένει τους ανθρώπους στον Αρκτικό Ωκεανό». Η κοινή αποστολή αναπτύσσεται γύρω από το αρχιπέλαγος Φραντς Γιόζεφ για να ερευνήσει την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής αλλά και να πραγματοποιήσει γεωλογικές έρευνες. Παράλληλα χαρτογραφεί ιστορικές εξερευνήσεις όπως του αξιωματικού του στρατού της Αυστροουγγαρίας Julius von Payer το 1874, και του Αμερικανού Walter Wellman το 1898.

Με πληροφορίες από CNN/Βusiness Ιnsider/Τhe Βarents Οbserver

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM