ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μια από τις διασημότερες παραλίες του κόσμου θα μείνει κλειστή για ανθρώπους

Μια από τις διασημότερες παραλίες του κόσμου θα μείνει κλειστή για ανθρώπους Facebook Twitter
0

Η παραλία που έγινε διάσημη σε όλο τον πλανήτη μέσα από το φιλμ «Τhe Beach» με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, έκλεισε την περασμένη χρονιά και ενώ πολλοί ήλπιζαν πως θα ήταν κάτι προσωρινό, η απαγόρευση για τους ανθρώπους θα συνεχιστεί.

Η παραλία Maya Bay στην Ταϊλάνδη υποδέχθηκε ορδές τουριστών καθώς αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο εξωτικούς προορισμούς του κόσμου, αλλά τώρα θα πρέπει να πάψει να είναι τόσο «φιλόξενη» για χιλιάδες ανθρώπους, αν θέλει να επιβιώσει.

Οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τον Μάιο του 2018 πως ο κόλπος Maya στο νησί Koh Phi Phi Leh της Ταϊλάνδης είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου καθώς η αθρόα προσέλευση τουριστών ήταν η αιτία καταστροφής που κατεγράφη σε κοραλλιογενείς υφάλους, τη θαλάσσια ζωή και την λευκή άμμο.

Ο Thon Thamrongnawasawat, θαλάσσιος βιολόγος και σύμβουλος στο τμήμα εθνικών πάρκων της κυβέρνησης, δήλωσε στο NBC News την Παρασκευή, ότι το κλείσιμο της παραλίας θα παραμείνει σε ισχύ για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια. Η περίοδος αυτή είναι απαραίτητη για την κατασκευή εγκαταστάσεων - συμπεριλαμβανομένης μιας αποβάθρας, ενός μονοπατιού και συστημάτων αποχέτευσης - για την καλύτερη διαχείριση της επιστροφής των τουριστών, δήλωσε ο Thamrongnawasawat.

Ο κόλπος Maya έγινε παγκοσμίως όταν το 1999 κινηματογραφήθηκε εκεί το "The Beach" και τα τελευταία χρόνια δεχόταν πάνω από 5.000 τουρίστες καθημερινά. Μια μελέτη που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο έχει ως στόχο να καθορίσει πόσες επισκέψεις θα πρέπει να επιτραπούν στο μέλλον προκειμένου να μην διαταραχθεί πάλι η παραλία.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ένα όριο 2.000 τουριστών ημερησίως θα είναι μάλλον η πιθανότερη επιλογή. Η Ταϊλάνδη είχε περίπου 35 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες το 2017, μια πενταπλάσια αύξηση σε λίγες περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Περιβάλλον
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ