Η Samsung λέει «όχι» στο πλαστικό - Το καταργεί από τις συσκευασίες της

Η Samsung λέει «όχι» στο πλαστικό - Το καταργεί από τις συσκευασίες της Facebook Twitter
0

Η Samsung ακολουθεί το δρόμο διεθνών εταιρειών που δεσμεύονται να μειώσουν την ποσότητα πλαστικών αποβλήτων από τις επιχειρήσεις τους.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, θα αρχίσει άμεσα να καταργεί την πλαστική συσκευασία που συνήθως χρησιμοποιείται για την περιτύλιξη και προστασία ηλεκτρονικών συσκευών και αξεσουάρ της.


Από το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, τα τηλέφωνα, τα τάμπλετ και οι φορητές συσκευές της Samsung θα συσκευάζονται σε χαρτί, προϊόντα πολτού ή ανακυκλωμένο πλαστικό, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Θα αλλάξει επίσης το σχεδιασμό του φορτιστή τηλεφώνων, αντικαθιστώντας με άλλο υλικό το πλαστικό.


Μια εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι η μείωση των πλαστικών μιας χρήσεως στη συσκευασία της Samsung θα προχωρήσει σταδιακά, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα καταργηθούν πλήρως.


Καθώς ο κόσμος αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τεράστιες ποσότητες πλαστικών απορριμμάτων, όλο και περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.


Η Samsung πώλησε πέρυσι περίπου 291 εκατομμύρια smartphones, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC της εταιρείας έρευνας αγοράς ενώ ετησίως πουλά εκατομμύρια ακόμη καταναλωτικά προϊόντα.

Η Samsung εξακολουθεί να χρησιμοποιεί πολλά πλαστικά υλικά για να κατασκευάσει τις ηλεκτρονικές συσκευές και συσκευές που πωλεί.


Η εταιρεία κατανάλωσε περίπου 590.000 τόνους πλαστικού το 2017, σύμφωνα με την τελευταία έκθεσή της για την αειφορία.

Τα ανακυκλωμένα πλαστικά αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το 6% της συνολικής κατανάλωσης πλαστικής ύλης της Samsung.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM