Πέθανε ο Τρέβορ - Η πιο μοναχική πάπια του κόσμου

Πέθανε ο Τρέβορ - Η πιο μοναχική πάπια του κόσμου Facebook Twitter
0

Ο Τρέβορ, το μοναχικότερο πάπια του κόσμου, πέθανε μετά από επίθεση που δέχτηκε από σκύλους στο νησί Νιούε.


Ο Τρέβορ ήταν η μασκότ του μικρού νησιού στον βόρειο Ειρηνικό καθώς ήταν το μοναδικό πτηνό του είδους του που ζούσε εκεί.


Έφτασε στο Νιούε το 2018 αλλά ποτέ δεν έγινε γνωστό το πώς βρέθηκε εκεί.


Για το μικρό διάστημα που επιβίωσε, έμενε σε μία τεχνητή λίμνη στην άκρη του δρόμου και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους του νησιού που τον τάιζαν και τον φρόντιζαν.


«Εμφανίστηκε στο νησί τον Ιανουάριο, πέρσι, μετά από μία μεγάλη καταιγίδα. Νομίζουμε ότι πέταξε ή τον έφερε ο αέρας εδώ» είπε η Ράε Φίντλεϊ, διευθύντρια του εμπορικού επιμελητηρίου του νησιού και ο άνθρωπος που δημιούργησε την σελίδα του Τρέβορ στο Facebook.

«Συμπεράναμε ότι ήρθε από τη Νέα Ζηλανδία αλλά είναι επίσης πιθανό να ήρθε από την Τόνγκα ή κάποιο άλλο νησί του Ειρηνικού. Ήταν πάπια Μάλαρντ κι έτσι του δώσαμε το όνομα Τρέβορ Μάλαρντ, ενός πολιτικού από τη Νέα Ζηλανδία, κι έτσι του έμεινε το όνομα». προσθέτει.

Καθ' όλη τη διάρκεια της χαρούμενης ζωής του στο νησί, ο Τρέβορ ζούσε σε μία μεγάλη τεχνητή λιμνούλα. «Δεν υπάρχουν ποτάμια, ρέματα ή λίμνες εδώ κι έτσι επέλεξε να μένει εκεί, είπε στο BBC η κα. Φίντλεϊ. 


Και παρόλο που ανακηρύχθηκε ως η πιο μοναχική πάπια του κόσμου, κάθε άλλο παρά μοναχική ήταν.


Οι ντόπιοι ακόμα και οι Πυροσβεστικές Αρχές του συχνά έλεγχαν την λίμνη του Τρέβορ φροντίζοντας να την γεμίζουν με νερό εάν τα επίπεδα έπεφταν πολύ χαμηλά.


«Συχνά πετούσε τριγύρω, κάνοντας επίσκεψη στους κήπους και τα γκαζόν των κατοίκων και απολάμβανε τις λιχουδιές που τον προσέφεραν. Του άρεσαν πολύ τα μπιζέλια και τα καλαμπόκια».


Κάτοικοι του νησιού προσπάθησαν να του βρουν ταίρι αλλά το σπίτι του Τρέβορ δεν χώραγε άλλη πάπια όπως φάνηκε.


Ωστόσο, κατάφερε να κάνει φίλους, μεταξύ των οποίων, ένας κόκορας, μία κότα και ένα βέκα (ένα ενδημικό είδος πτηνού στο νησί) με τους οποίους έκανε παρέα κάπου κοντά στην λιμνούλα του.


«Μετά από ένα χρόνο παρουσίας, σίγουρα θα μου λείψουν οι στάσεις που έκανα για να τον ταΐσω. Ο Τρέβορ είχε κλέψει πολλές καρδιές και σίγουρα θα λείψει σε πολύ κόσμο» παραδέχεται η Φίντλεϊ.

Με πληροφορίες από το BBC 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM