Σκότωσαν και έφαγαν σπάνιο είδος μαϊμούς σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook

Σκότωσαν και έφαγαν σπάνιο είδος μαϊμούς σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook Facebook Twitter
EPA
0

Έξι άντρες συνελήφθησαν στο Βιετνάμ αφού σκότωσαν και έφαγαν μία μαϊμού, από είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση, ενώ είχαν μεταδώσει την πράξη τους σε live βίντεο στο Facebook. 

Oι άντρες είναι ηλικίας μεταξύ 35 έως 59 ετών και είχαν βιντεοσκοπήσει το γεγονός στις 17 Νοεμβρίου. Το είδος της μαϊμούς που έφαγαν είναι λανγκούρ.

Η αστυνομία κατάφερε να εξακριβώσει την ταυτότητα των δραστών και τους συνέλαβε χθες. 

Η διακίνηση και κατανάλωση ειδών που κινδυνεύουν είναι διαδεδομένη στο Βιετνάμ, καθώς πολλοί στη χώρα πιστεύουν πως συγκεκριμένα κομμάτια του σώματος τους έχουν θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες. 

Όμως η πώληση των σπάνιων ειδών γίνεται στη μαύρη αγορά και είναι σπάνιο να καταγράψει κανείς σε βίντεο πως σκότωσε και έφαγε ένα τέτοιο ζώο, καθώς αυτό απαγορεύεται από τη νομοθεσία. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι άντρες παραδέχτηκαν την πράξη τους. Την μαϊμού είχε αγοράσει ένας από τους δράστες έναντι 49 δολαρίων.

Το συγκεκριμένο είδος μαϊμούς είναι ανάμεσα στα πρωτεύοντα είδη του πλανήτη που κινδυνεύουν περισσότερο με εξαφάνιση και το μοναδικό που ζει στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ. 

Πάντως, οι αρχές του Βιετνάμ δέχονται επανειλημμένα κριτική πως δεν εφαρμόζουν αποτελεσματικά τη νομοθεσία για την προστασία της άγριας ζωής. 

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Περιβάλλον / Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Πλέον μπορεί κάποιος να δει πού βρίσκεται η παραλία με το πιο γαλάζιο νερό στον κόσμο, χάρη σε έναν νέο κατάλογο που συνέταξε η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών CV Villas
NEWSROOM