Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Σρι Λάνκα Maithripala Sirisena εναντίον των διοργανωτών της συναυλίας του Enrique Iglesias στη χώρα στις 20 Δεκεμβρίου, για τους οποίους ανέφερε χαρακτηριστικά πως "πρέπει να μαστιγωθούν με τοξικές ουρές" για όσα έκτροπα, κατά τη γνώμη του, συνέβησαν στη συναυλία.

 

Ο Sirisena φέρεται να έγινε πυρ και μανία όταν πληροφορήθηκε πως πολλές θαυμάστριες του διάσημου τραγουδιστή τού πέταξαν εσώρουχά τους στη σκηνή, ενώ μία από αυτές ανέβηκε κι επάνω και τον φίλησε. "Πρόκειται για απολίτιστη συμπεριφορά που πάει κόντρα στην κουλτούρα μας. Δεν εκτιμώ ότι οι γυναίκες αυτές που πέταξαν τα εσώρουχά τους πρέπει να μαστιγωθούν με τοξικά μαστίγια, αλλά εκείνοι που διοργάνωσαν τη συναυλία πρέπει να τιμωρηθούν με αυτόν τον τρόπο" σχολίασε ο ίδιος.

 

 

 

Να σημειωθεί πως το μαστίγωμα με τοξικές ουρές αποτελούσε συνήθη πρακτική που εφαρμοζόταν τα παλαιότερα σε σκληρούς εγκληματίες της Σρι Λάνκα και σήμερα έχει καθιερωθεί σαν έκφραση, όταν γίνεται λόγος για μια πάρα πολύ σκληρή τιμωρία ως αντίποινα σε λάθος πράξεις.

 

Ο Πρόεδρος της Σρι Λάνκα είπε πως η συναυλία του Enrique Iglesias είχε αρνητική επίδραση στην τοπική κουλτούρα και παράδοση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua την Κυριακή. Αφού κατηγόρησε τις τοπικές αρχές πως απέτυχαν να διασφαλίσουν τις σωστές προϋποθέσεις διεξαγωγής της συναυλίας στη χώρα, στη συνέχεια ανακοίνωσε πως μελλοντικά θα φροντίσει να μην εγκρίνονται τέτοιους εκδηλώσεις στη χώρα.

 

Επιπλέον, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το αλκοόλ που σερβίρονταν δωρεάν σε όσους είχαν προμηθευτεί τα πιο ακριβά εισιτήρια της συναυλίας, των οποίων οι τιμές κυμαίνονταν από 50 μέχρι 350 δολάρια. "Καταλαβαίνω πως κάποιοι διοργανώνουν συναυλίες για να βγάλουν χρήματα, αλλά δεν είναι όλα για το χρήμα" σημείωσε ο Sirisena.

 

Δείτε στιγμιότυπα από τη συναυλία του Enrique Iglesias στη Σρι Λάνκα, που απεικονίζουν μια θαυμάστρια να ανεβαίνει στη σκηνή και τη στιγμή που κάποια άλλη του πετάει το σουτιέν της: