Beth Ditto και Jean Paul Gaultier αφιερώνουν τη νέα τους συνεργασία στα κορίτσια με καμπύλες

Beth Ditto και Jean Paul Gaultier αφιερώνουν τη νέα τους συνεργασία στα κορίτσια με καμπύλες Facebook Twitter
5

Η πρώην τραγουδίστρια των Gossip Beth Ditto και o θρυλικός σχεδιαστής μόδας Jean Paul Gaultier, συνασπίζονται για την έναρξη μιας συνεργασίας που είναι αφιερωμένη στις plus size γυναίκες και τον εμβληματικό, κωνικό κορσέ της Μadonna που έγραψε ιστορία στην ποπ κουλτούρα.

Η μπλούζα είναι διαθέσιμη προς αγορά στο site της Ditto, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στο Girls Rock Camp Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά κορίτσια να αναπτύξουν τις δεξιότητες, τη δημιουργική τους έκφραση και τη συνεργασία.


Το πρώτο αυτό ρούχο είναι μέρος μιας μεγαλύτερης συλλογής από plus-size κομμάτια, που θα κυκλοφορήσει η διάσημη τραγουδίστρια και την οποία εμπνεύστηκε από «την αγάπη της για το vintage». Η κολεξιόν είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας της Ditto να δημιουργήσει ρούχα για γυναίκες που έχουν σώμα σαν το δικό της.

«Αυτή η γραμμή είναι από εμάς για εμάς. Είναι όνειρο ζωής να μπορώ να σχεδιάζω αληθινά ρούχα για εύσωμους ανθρώπους, ρούχα άνετα και κουλ!» λέει η Ditto.


Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή τραγουδίστρια συνεργάζεται με τον Gaultier. Στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τον Οκτώβρη του 2010, η Beth Ditto άνοιξε την επίδειξη του σχεδιαστή τραγουδώντας το «River Deep, Mountain High» α καπέλα.


Η τωρινή συνεργασία βασίζεται, περισσότερο από κάθε τι, στην αμοιβαία αγάπη. «Ο Jean Paul είναι ο πιο γενναιόδωρος, θετικός άνθρωπος» λέει η Ditto. «Αγαπάει στ' αλήθεια τις γυναίκες όλων των μεγεθών και των ηλικιών και γνωρίζει πώς να κάνει τον οποιονδήποτε να αισθάνεται υπέροχος».

Από τη μεριά του Gaultier, στο ίδιο μήκος κύματος, σχολίασε: «Τα μεγάλα κορίτσια είναι όμορφα κι η Beth είναι πανέμορφη! Ζήτω η ομορφιά με καμπύλες, στήθη και οπίσθια. Είναι μια καινούρια ιδέα, ένας χαλαρός κορσές. Και στην Beth ταιριάζει γάντι».

Beth Ditto και Jean Paul Gaultier αφιερώνουν τη νέα τους συνεργασία στα κορίτσια με καμπύλες Facebook Twitter
Beth Ditto και Jean Paul Gaultier αφιερώνουν τη νέα τους συνεργασία στα κορίτσια με καμπύλες Facebook Twitter
Beth Ditto και Jean Paul Gaultier αφιερώνουν τη νέα τους συνεργασία στα κορίτσια με καμπύλες Facebook Twitter
Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Έχουν μπερδέψει τα κορίτσια με καμπύλες με την παθολογική παχυσαρκία που επιφέρει διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες. Η Adele είναι μια πανέμορφη γυναίκα με καμπύλες ας πούμε και θα έπρεπε να προωθείται ως υγιές πρότυπο. Η Beth θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς αποφυγή καθαρά για λόγους υγείας.
κάνεις ένα λάθος πιθανόν λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Η εν λόγω συνεργασία δεν προωθεί κανένα πρότυπο. Δημιουργεί ένα προιόν (ρούχα) που απευθύνονται σε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που δεν εκπροσωπείται, κυρίως γιατί χαλάει την αισθητική κάποιων και γιατί οι μόδιστροι δεν ξέρουν/ενδιαφέρονται/έχουν συμφέρον να φτιάξουν τέτοιου είδους ρούχα. Το αποτέλεσμα είναι τόσες χιλιάδες γυναίκες και άντρες πέρα από τον καθημερινό ρατσισμό που δέχονται (αν το σκεφτείς καλά ,απά και μόνο επειδή υπάρχουν) δεν έχουν την πιο απλή χαρά του να δοκιμάσουν ένα ρούχο που τους Κάνει και που τους Αρέσει. Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος είναι παχύσαρκος σπάνια έχουν να κάνουν με απλή τεμπελιά ή λαιμαργία και δεν πέφτει σε κανέναν μας λόγος να σχολιάζουμε σώματα σαν να είναι απλά κομμάτια κρέας. Οπότε μην ανησυχείς δεν θα αρχίσουν τα νέα παιδιά την πίτσα για να γίνουν σαν την (υπεργαμάτη) Ditto, και όσες είναι σαν αυτή εύχομαι να μπορούν να βρουν όσα ρούχα γουστάρουν
παιδια εχετε δικιο κ οι δυο. απο τη μια , ναι, πρεπει οι σχεδιαστες κ οι εταιριες ρουχων να σχεδιαζουν για ατομα ολων των μεγεθων αλλα απο την αλλη το προβλημα της παχυσαρκιας ειναι οντως τεραστιο κ γινεται συνεχεια κ μεγαλυτερο.ειναι η μαστιγα του 21ου αιωνα!! κ ο κυριος λογος που καποιος ειναι παχυσαρκος ειναι ψυχολογικος. ατομα με ψυχολογικα προβληματα η χαμηλη αυτοπεποιθηση, χρησιμοποιουν το φαγητο ως κατι που τους κανει να νιωσουν λιγο καλυτερα η να ξεχασουν τα προβληματα τους σαν ενα ειδος ναρκωτικου. το προτυπο ομορφιας που πρεπει να τονιζεται πιστευω ειναι ουτε το πολυ αδυνατο αλλα ουτε το υπερβαρο αλλα κατι στη μεση. αθλητικο , υγειες με καμπυλες. αλλα ο καθενας μας πανω απο ολα να μιλαει με το γιατρο του. σε θεματα λουκ, περι γουστου κολοκυθοπιτα.
Παραποίησες εντελώς αυτά που είπα, και πού ξέρεις εσύ αν είμαι κι εγώ παχύσαρκη ή αν έχω υπάρξει στο παρελθόν. Καμία σχέση με την αισθητική, καθαρά με την υγεία έχει να κάνει το σχόλιο μου. Είναι γνωστό ότι οι έφηβες ακολουθούν τα πρότυπα της μόδας (δες πόσες πεθαίνουν από νευρική ανορεξία κυρίως στις ΗΠΑ) και απλώς επισημαίνω ότι δεν πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο. Η γυναίκα με καμπύλες είναι σαφώς ωραιότερη από την κοκαλιάρα στα όρια της ανορεξίας αλλά έχει μεγάλη διαφορά από την γυναίκα που καταστρέφει την υγεία της λόγω παχυσαρκίας. Τα ρούχα δεν λύνουν το πρόβλημα και λέω πρόβλημα γιατί όταν πας στον γιατρό και σου λέει ''έχεις πέντε χρόνια ζωής ακόμα γιατί είσαι 150 κιλά και τρέφεσαι μόνο με τζανκ φουντ και το λίπος πιέζει τα ζωτικά σου όργανα'' αυτά είναι σοβαρά πράγματα και δεν έχουν να κάνουν με τον ρατσισμό που δέχεσαι λόγω του μεγέθους σου. Ειδικά στις ΗΠΑ όπου κάνει αυτή την προσπάθεια η όντως υπεργαμάτη Μπεθ έχουν τρομερό πρόβλημα παχυσαρκίας και μέχρι και η Μισέλ Ομπάμα κάνει ατελείωτες καμπάνιες για να διορθωθεί αυτό. Ή μήπως θα την βγάλεις κι αυτή ρατσίστρια και ότι βλέπει τους ανθρώπους σαν κρέας;
Εξωγήινη υποθέτω πως αναφέρεσαι σε μένα στο τελευταίο σου σχόλιο. Αν είναι έτσι, δεν παραποίησα το σχόλιο σου, σου τόνισα πως δεν κάνει κανείς προώθηση του σωματότυπου της Beth και πως ότι μια σειρά ωραίων ρούχων σε μεγάλο μέγεθος μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μια κοινότητα παχύσαρκων. Δεν λύνει το πρόβλημα ΠΡΟΦΑΝΩΣ γιατί δεν υπάρχει πουλόβερ που το φοράς αντί για δίαιτας ώστε να χάσεις βάρος, μπορεί όμως -λέω εγώ τώρα να βοηθήσει στο πρόβλημα τυχόν υπάρχουσας κακής ψυχολογίας. Επίσης δεν χαρακτήρισα κανέναν ρατσιστή για να χαρακτηρίσω και την Ομπάμα (????και γιατι???), το αν εσύ προσωπικά είσαι ή ήσουν παχύσαρκη δεν αφορά κανέναν αλλά και να ισχύει δεν νομίζω στο να σε κάνει ειδική στο ποια γυναίκα είναι ομορφότερη