Το «χρυσό άγγιγμα» της Όπρα Γουίνφρει έκανε και τη Wall Street να «πετάξει»

Το «χρυσό άγγιγμα» της Όπρα Γουίνφρει έκανε και τη Wall Street να «πετάξει» Facebook Twitter
1

Η Oprah Winfrey είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να κάνει ακόμη και τα χρηματιστήρια να «ζεσταίνονται», όπως συνέβη στη Wall Str, για δεύτερη ημέρα μάλιστα μετά την απόφαση της διάσημης t.v. star να αγοράσει μερίδιο 10% από την γνωστή εταιρεία αδυνατίσματος  Weight Watchers.

Η Winfrey ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πρωί ότι είχε συμφωνήσει να αγοράσει μερίδιο 10% από μετοχές της εταιρείας και πως είχε  υπογράψει μια συμφωνία συνεργασίας για την προώθηση της διατροφής της WW και των υπηρεσιών της.  

Αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή οι μετοχές της εταιρείας πέταξαν στα ύψη δημιουργώντας χρηματιστηριακή αξία 700 εκατ. δολαρίων μέσα σε δύο ημέρες, δεδομένου ότι η εταιρεία έθεσε σε κυκλοφορία 63.600.000 μετοχές μετά τη συμφωνία με τη Winfrey.

Συνολικά η μετοχή της Weight Watchers ανέβηκε κατά 170% μέσα στις δύο αυτές ημέρες ενώ ο μεγάλος νικητής είναι η ίδια η τηλεπερσόνα που είδε το 10% των μετοχών της να φτάνει σε αξία τα 110 εκατ. δολάρια. Από την πλευρά της η εταιρεία την έχει δεσμεύσει να κρατήσει τις μετοχές για δύο χρόνια και να παραμείνει στη θέση της για πέντε χρόνια.

Ο άλλος μεγάλος νικητής είναι ο Ray Debbane, ο πρόεδρος της Weight Watchers που έχει τον έλεγχο της εταιρείας από το 1999 , αφού αύξησε την αξία της εταιρείας του κατά περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια  τις τελευταίες δύο ημέρες.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM