Σε βίντεο-μήνυμά του στο Youtube, ο κωμικός Ράσελ Μπραντ καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθήσει την «ελληνική επανάσταση», σχολιάζοντας τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές. Ζητά από τους οπαδούς του να ασκήσουν πίεση για τη δημιουργία ενός βρετανικού κόμματος αντίστοιχου του ΣΥΡΙΖΑ και επαινεί τη στάση του ελληνικού κόμματος απέναντι στην ΕΕ.


Παραδέχθηκε ωστόσο ότι δεν ξέρει τι μπορεί να σημαίνει η ακύρωση της χρηματοδότησης στην Ελλάδα από την ΕΕ, εξήρε όμως το θάρρος του ΣΥΡΙΖΑ να «αντιμετωπίσει ένα μεγάλο μεγάλο γραφειοκρατικό διοικητικό όργανο και να πει: Εμείς δεν πληρώνουμε το χρέος».

 

Όπως επισημαίνει η Independent, ο Μπραντ άλλαξε μέχρι και τη στάση του απέναντι στην αποχή από τη ψηφοφορία. «Αν είχαμε ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βρετανία, θα το ψήφιζα», λέει και προσθέτει: «Θα σας παρότρυνα να το ψηφίσετε. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να εκφοβίσουμε, να πιέσουμε τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να μας εκπροσωπήσουν σωστά».

 

 

Ο κωμικός τόνισε επίσης ότι δεν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ως «ριζοσπαστική αριστερά», σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «νέο είδος πολιτικού κινήματος», που προκύπτει όταν ο λαός δεν αντέχει άλλο τη διαφθορά, την αναποτελεσματικότητα και την ολιγαρχική κυριαρχία, όπως αναφέρει.

 

Αστειεύτηκε επίσης και με το πώς ακούγεται η λέξη «ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι μοιάζει με τη λέξη τσορίθο (είδος αλλαντικού), κάτι το οποίο θα πρέπει απλώς να συνηθίσει, όπως τόνισε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr