Χόκινγκ: Χωρίς τους ανθρώπους που αγαπώ, το σύμπαν είναι άδειο

Χόκινγκ: Χωρίς τους ανθρώπους που αγαπώ, το σύμπαν είναι άδειο Facebook Twitter
0

 

Χόκινγκ: Χωρίς τους ανθρώπους που αγαπώ, το σύμπαν είναι άδειο Facebook Twitter

Στην ταινία «Θεωρία των Πάντων», που αναφέρεται στη ζωή του και που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις αρχές του μήνα, αναφέρεται με status του ο  Στίβεν Χόκινγκ που τον προηγούμενο μήνα απέκτησε σελίδα στο Facebook.

Ο διάσημος αστροφυσικός είχε θετικά σχόλια για την ταινία και ιδιαίτερα για τον πρωταγωνιστή της Eddie Redmayne γράφοντας ότι «κάποιες φορές νόμιζα ότι είμαι εγώ».

Έγραψε ο Χόκινγκ  στον «τοίχο» του: «Νομίζω ότι ο Eddie Redmayne με υποδύθηκε πολύ καλά στην ταινία. Ξόδεψε πολύ χρόνο με ανθρώπους που πάσχουν από την ασθένεια μου και ήταν τόσο αυθεντικός που κάποιες φορές νόμισα ότι ήμουν εγώ. Βλέποντας την ταινία είχα την ευκαιρία να προβληματιστώ αρκετά για τη ζωή μου.  Παρότι είμαι σοβαρά ανάπηρος, είμαι επιτυχημένος στο επιστημονικό μου έργο. Ταξιδεύω αρκετά και έχω βρεθεί στην Ανταρκτική και το Νησί του Πάσχα, έχω μπει σε υποβρύχιο και έχω ‘επιβιβαστεί’ σε μια πτήση μηδενικής βαρύτητας. Μια μέρα ελπίζω να πάω στο Διάστημα. Μέσα από τη δουλειά μου είχα το προνόμιο να έχω κερδίσει κάποια κατανόηση ως προς τον τρόπο που λειτουργεί το Σύμπαν. Όμως αυτό θα ήταν ένα άδειο σύμπαν αν χωρίς τους ανθρώπους που αγαπώ».

Ο αστροφυσικός ανέβασε και το τρέιλερ της ταινίας:

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM